Niğde Valisi Kılıç, Emitt Fuarı'nı Değerlendirdi

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İstanbul'da 19'uncu kez düzenlenen, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Niğde'yi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Niğde Valiliği Toplantı Salonu'nda fuar ile ilgili izlenimlerini aktaran Kılıç, dünyanın en büyük 5'inci turizm fuarı olan Emitt Fuarında, Niğde standına ilginin yoğun olduğunu ifade etti.

Vali Kılıç, insanların ve turizm acentelerinin ilgisinden memnun kaldıklarını belirterek, "Turizm alanında çeşitliliği artırmak gerekiyor. Bilindiği gibi dağ, kış, doğa, kaplıca ve sağlık turizmi konusunda gayretlerimiz var ve bu gayretlerimiz artık ete kemiğe bürünme durumuna geldi. Niğde'mize en güzel şekilde hizmet edecek, zenginleşmesine ve refahın artmasına katkıda bulunacak bir alan turizmdir, olmazsa olmazdır. Eğer turizmde iddialı olmak istiyorsak yapılması gereken ilk iş konaklama kapasitesini yeterli hale getirmeliyiz. İnsanlar standımıza akın akın geldiler ancak konaklama kapasitesi noktasında cevapsız kaldık" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak ise fuarın çok verimli geçtiğini ifade ederek, fuarda yaklaşık 15 bin dergi, broşür ve CD dağıtarak Niğde'nin tanıtımını yaptıklarını anlattı.
Kaynak: AA