Milas'ta 'Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam' Projesi

Telefon ve internet dolandırıcılığı olaylarında artış görülmesi üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam" projesi, Milas'ta uygulanmaya başladı.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis birimi ekiplerince ilçede faaliyet gösteren PTT ve banka şubelerinde görev yapan çalışanlara seminer verildi.

Seminerde, dolandırılmak üzere olan vatandaşların profili anlatılarak, bu gibi durumlarda güvenlik güçlerine haber verilmesi istendi. Ayrıca proje kapsamında, kamu binaları ve ATM'lere afiş asıldı.
Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Gökmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Milas'ta vatandaşların bilişim ve iletişim suçlarına karşı uyarma çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Gökmenoğlu, şöyle konuştu:
"Telefonda kendilerini savcı, hakim, polis, banka görevlisi ya da herhangi bir devlet görevlisi olarak tanıtıp, çeşitli hikayeler uydurarak kontör ya da para isteyenlere itibar edilmemesi oldukça önemli. Milas Emniyet Müdürlüğü olarak birçok vatandaşı maddi açıdan olumsuz etkileyen bu olaylara karşı uyarı çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Kaynak: AA