Kosova’dan Edirne’ye Sağlık Köprüsü Kuruldu

Kosova’da, diyalize girerek yaşayan ve böbrek nakli olmayı bekleyen Naim Taji’ye, internetten bulduğu Türk doktor, sağlığını geri verdi.

Kosova’dan Edirne’ye Sağlık Köprüsü Kuruldu
Kosovalı Naim, Edirne’de geçirdiği başarılı operasyonla ağabeyinin böbreğini alarak sağlığına kavuştu.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, Kosova’da yaşayan Naim Taji’ye, ağabeyinden alınan böbreğini yaklaşık 10 gün önce başarılı bir operasyonla naklettiklerini hatırlatarak, "Kendisi Kosova’da yaşıyor. Kosova’da yaşayan bir soydaşımız. Önce eşini getirdi. Eşine yaptığımız tetkiklerde, böbreğinin uygun olmadığını gördük ve daha sonra kardeşini getirdi. Kardeşine yaptığımız tetkiklerde, böbreği uyumlu çıktı. Yaklaşık 10 gün önce kendisine böbrek nakli yaptık. Artık Kosova’ya gitmek üzere hazır ve bu hafta içerisinde taburcu edip kendisini göndereceğiz. Yeni yaşamına, yeni böbreğiyle daha mutlu şekilde devam edecek" dedi.

"KOSOVA’DA BU AMELİYATLAR OLMUYOR, İNTERNET ÜZERİNDEN TAMER HOCAYI BULDUK"
Kosova’da böbrek nakli ameliyatlarının yapılmadığını dile getiren hasta Naim Taji, Genel Cerrahi Uzmanı Böbrek Nakli Cerrahı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu’na internetten ulaştıklarını söyledi.

Kosovalı hasta Taji, kendilerinin de Osmanlı Türkü oldukları için Türkiye’yi tercih ettiğini belirterek, "Tamer hocaya çok teşekkür ediyorum, onun sayesinde sağlığıma kavuştum. Ameliyat çok iyi oldu, çok iyi geçti. Ağabeyim böbreğini verdi ve ameliyat olduk. Ağabeyim de 3-4 gün önce taburcu oldu. Kendisi de çok iyi durumda. Ben de kendimi çok iyi hissediyorum. Kosova’da bu ameliyatlar olmuyor. İnternet üzerinden Tamer hocayı bulduk. Buraya geldik, çok memnunuz. Bize çok iyi baktılar. Biz de Türk’üz, Osmanlı Türklerindeyiz. Biz kardeşiz, bu yüzden Türkiye’yi tercih ettik" ifadelerini kullandı.

Kosovalı Naim Taji, yaklaşık 40 yıldır sigara içtiğini ancak böbrek naklinin ardından yeni ve güzel bir hayata başlarken kendisine bu hayatı sunan Türk doktor Tamer Sağıroğlu’na söz verdiği için artık asla sigara içmeyeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA