Kayakta iki ölüm

Okulların yarı yıl tatiline girmesinin ardından Palandöken ve Uludağ'a giden iki öğrenciden kötü haber geldi.

Kayakta iki ölüm
Kayakta iki ölüm
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu ve 8 yaşındaki Elif Uymuşlar, kayak yaparken geçirdikleri kaza sonucu yaşamını yitirdi.

ELİF'İN AKILALMAZ ÖLÜMÜ

Türkiye'nin kış ve Turizm Merkezlerinden Uludağ'da kızak ile kayan 8 yaşındaki Elif Uymuşlar ikinci bölgede dengesini kaybedip dere yatağına düştü.

Ağır yaralanan ve şuuru kapalı olan Elif Uymuşlar Ambulans Helikopteri ile kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Uludağ'da ikinci oteller bölgesindeki olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Sömestr tatili nedeniyle Annesi Ceyda ve Babası Cengiz Uymuşlar ile birlikte sömestr tatilini geçirmek için Uludağ'a gelen 8 yaşındaki Elif Uymuşlar kiraladığı kızak ile kaymaya başladı. Elif Uymuşlar kontrolünü kaybedip dere yatağına yuvarlandı. Başını sert bir kar kütlesine çarpan kız çocuğu iç kanama geçirdi. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan kız çocuğu çağırılan Ambulans Helikopter ile getirildiği Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturmaya başlandı.

BİR ACI HABER DE PALAKDÖKEN'DEN

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu, gece vakti üç arkadaşı ile çıktığı Palandöken Kayak Merkezi'nde suni kar püskürtme direklerinin etrafına koruyucu olarak sabitlenen minderle kaymak isterken hayatından oldu.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi'nin A Telesiyeji 10 Numaralı Pist'te meydana geldi. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tekniker olarak çalışan ve aynı zamanda Veteriner Fakültesi'nde okuyan Mehmet Akif Koyuncu, 4 arkadaşı ile birlikte çıktığı Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine çarpmalar için sarılan güvenlik minderlerden birini söktü.

Ay ışığından yararlanarak kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdiler. Arkadaşlardan birini arkasına alarak hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı.

YAŞAMINI YİTİRDİ

Koyuncu, kazada ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşına ise bir şey olmadı. Arkadaşları Jandarma'yı arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Mehmet Akif Koyuncu'yu kar motosikletli sedyeye alarak indirdi ve ambulansla hastaneye kaldırdı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm çabalarına karşın Koyuncu kurtarılamadı ve öldü. Koyuncu'nun ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Jandarma Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümü ile ilgili olarak arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.'nin ifadesini aldı. Arkadaşları eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın meydana geldiğini söyledi.