Kartepe, Salon Sporlarının Da Gözdesi Olacak

Samanlı Dağları'nın bin 640 rakımlı zirvesi Kartepe'nin futbolun ardından salon sporlarının da kamp merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Kartepe Kayak Merkezi'nin Genel Müdür Yardımcısı İrfan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin 300 oda, 10 villa olmak olmak üzere 310 odadan oluştuğunu belirterek, yaklaşık bin 200 ziyaretçiyi ağırlayabildiklerini söyledi.

Kışın özellikle İstanbul'daki kayak severlerin sıklıkla tesislerini ziyaret ettiğini anlatan Çiçek, kayak sezonunda yabancı turistlere de ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.
Çiçek, otelin Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bolu, Yalova ve Bilecik'i kapsayan, ülkenin en büyük kayak tesislerinden olduğunu kaydederek, tesisin kent ve ülke turizmine katkı sağladığını vurguladı.
- "Kartepe, salon sporlarıyla yaklaşık 150 takıma kamp için ev sahipliği yapacak"
Kartepe'nin kış sporlarının merkezi olarak bilindiğine dikkati çeken Çiçek, tesisin yazın kamp döneminde birçok futbol takımına ev sahipliği yaptığını anımsattı.
Çiçek, geçen yıl yerli ve yabancı 75 futbol takımını otellerinde ağırladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Nisanda 2 bin 700 metrekare kapalı alanı olan spor salonunu hizmete alacağız. Bunun amacı, spor salonlarının böyle bir merkezde yapılabileceğini göstermektir. Burada bütün salon sporlarına hitap edebilecek seviyede tesis inşa ettik. Salon, 4 takıma aynı anda hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi. 500 metrekare fitness salonu, 400 metrekare soyunma odaları var. Geçen sene 75 futbol takımını ağırladık, spor salonunun devreye girmesiyle bir o kadar da salon sporları yapan takıma da hizmet vereceğiz."
Bahar döneminde 15 yaş altı futbolda uluslararası turnuva düzenleyeceklerini ifade eden Çiçek, "Bu projeyi basketbolda da karatede de yapmak istiyoruz. Salonu hizmete açtıktan sonra tesisimize gelenler daha keyifli spor yapacak. Kartepe, tüm sporların yapılabileceği ve halkla kaynaşabilecekleri bir mekan. İnsanlar, antrenmanları izleyebilecek, spora ilgiyi arttıracak birtakım projeler de planlıyoruz. Antrenmanların yapıldığı dönemde okulları buraya davet ederek, çocukların da spora karşı sevgisini arttıracağız" diye konuştu.

Çiçek, kış sezonu öncesinde salonun inşaatını tamamladıklarını dile getirerek, karın kalkmasının ardından iç donanımları tamamlayarak salonu hizmete alacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA