Türk Müziği Korosu Maden’de Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Klasik Türk Müzik Korosu, Maden ilçesinde konser verdi.

Türk Müziği Korosu Maden’de Konser Verdi

Maden Kaymakamlığı'nın yaptığı organizasyon kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Klasik Türk Müzik Korosu belediye düğün salonunda konser verdi. Konsere İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Klasik Türk Müzik Korosu, bir birinden farklı eserleri seslendirdi. Klasik Türk müziğinin dışında Maden ilçesine has türkülere de yer veren koro, büyük beğeni topladı.
Elazığ Klasik Devlet Türk Müziği Korosu olarak Maden ilçesine geldiklerini ifade eden Koro Şefi Kenan Çimtay, ”Maden Kaymakamlığı tarafından organize edilen Türk Sanat Müziği konseri için geldik. Elazığ bu konserden gurur duyabilir. Çünkü her ilde Devlet Türk Müziği korosu yok. Türkiye’de 8 ilde vardır. Bir tanesi de Elazığ’dır. Bizim hedefimiz mahalli musikimizi de Klasik Türk musikisi içerisinde her zaman gündeme getirmek. İl içinde, il ve yurt dışında mahalli konserler hazırlamak” dedi.

Repertuvarlarını daha farklı sunmak gayesiyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Koro Şefi Çimtay, “Her ay periyodik olarak konserlerimiz var. Konserlerimize halkımızın gelmesini ve bizleri desteklemelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA