Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya’da Temsilcilik Açtı

Lozan Mübadilleri Vakfı, Mudanya’da şenlik havasında geçen törenle temsilcilik binasını açtı.

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya’da Temsilcilik Açtı

Lozan Mübadelenin 92. yıl dönümü etkinlikleri programı çerçevesinde Mudanya’da temsilcilik açan vakıf, savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenler anısına Mütareke Binası yanında mübadil kuruluşları tarafından okunan ortak bildiri okudu. Ardından sahile inen grup, mübadele esnasında hayatlarını kaybedenler anısına denize karanfil bıraktılar. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Vakıf Genel Sekreteri Sefa Güvenç ve katılımcılar daha sonra vakfın temsilcilik kurdelesini kesti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mübadillerin temel taşı Mudanya’dır. Mübadillerin sosyal yaşamda ve diğer süreçlerdeki etkisi asla tartışılamaz. Ben de gurur duydum. Geçmişimin bir parça ile simgesini belediye başkanı olarak Mudanya’da açılışını yapmaktan ve katkı vermekten onur duyuyorum" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey ise, "Vakfın kültürümüz tanıtması ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda çaba göstermesi çok önemlidir. Vakıf temsilciliğinin açılışının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan, “Mübadelenin 92. yıl dönümünde vakıf temsilciliğinin açılıyor olması memnuniyet vericidir. Bu Vakfın kurucu mütevelli üyesi olarak bize gösterilen sıcak ilgiden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Daha sonra Bozbey ve beraberindekiler müzik eşliğinde halay çekerek çevredekilerden büyük alkış aldılar. Tören, dantelleri sergisi açılışı, lezzet standının gezilmesi ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Mudanya ile Mübadiller konulu sunumlar, halk oyunları gösterisi ve Türkçe-Yunanca müzik dinletisinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA