'İsrail, Hapse Attığı Oğlumu Hastanelik Etti'

İsrail'de "saldırı düzenlemeye hazırlanmakla" suçlanan Filistinli Gaafar Avad'ın babası İbrahim Avad, oğlunun "Sapasağlam girdiği hapishaneden, ağır hasta ve komalık bir şekilde çıktığını" söyledi.

Hapishaneden çıktığı gibi, Kudüs'teki Agusta Victoria Hastanesi'ne kaldırılan Avad, bilinçsiz bir şekilde yattığı yatağında hayata tutunmaya çalışıyor.
Gaafar'ın babası İbrahim, hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oğlumu 20 ay önce saldırı düzenlemeye hazırlandığı iddiasıyla götürdüler ve Eişel Hapishanesi'ne attılar. Oğlum hapse girdiğinde sapasağlamdı. Ancak yaklaşık 6 ay önce basit bir hastalık geçirdi" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oğlum hapishanede kendisine verilen ilaçları aldıktan sonra sağlık durumu aniden ve hızlı biçimde kötüleşmeye başladı.

İsrailli yetkililer sırf hapishanede ölmesin diye oğlumu serbest bıraktılar. Çıkar çıkmaz hastaneye yatırdık. Şu an ciddi sağlık sorunları var ve durumu ağır biçimde hastanede yatıyor. Nasıl bu hale geldiğini doktorlar bile tam olarak anlayabilmiş değil".
Gaafar Avad'ın doktoru Murad Kalaja ise, yaptığı açıklamada hasta ile yakından ilgilendiklerini ancak durumunun çok ağır olduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

Kalaja ayrıca, hastanın aniden nasıl bu hale geldiğini ise tam olarak anlayamadıklarını vurguladı.
Kaynak: AA