Burhaniye’de Tarhana Çorbası Festival İkramı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 11. Uluslar arası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında çok sayıda etkinlik yapılırken, belediyenin açtığı tadım standındaki tarhana çorbası dağıtımı da büyük ilgi gördü.

Burhaniye’de Tarhana Çorbası Festival İkramı Oldu
Stant da zeytin ve zeytinyağı tanıtımının yanı sıra kazanlarda hazırlanan tarhana çorbasının bardaklarda ücretsiz ikram edilmesi vatandaşları memnun etti.
Burhaniye de, belediyenin Cumhuriyet meydanında kurduğu tadım standında, zeytin, zeytinyağı ve zeytin kolonyası ikramı yapılırken, bir taraftan da kazanlarda hazırlanan tarhana çorbası bardaklarda dağıtılmaya başlandı. Çok sayıda vatandaşın ilgisini çeken tarhana çorbası, vatandaşları sevindirdi. Tarhana Çorbasını içen vatandaşlardan Saide Çamur,” Çok güzel olmuş. Hayrı kabul olsun kim yaptı ise. Çok güzel. Lezzetli. Çok beğendim” dedi.

İsmail Aydın da,” Çok güzel tarhana çorbası.Çok güzel lezzetli. Teşekkür ederiz” dedi.

Stant görevlisi Seda Sevinç ise,” Belediyemizin yaptığı festival kapsamında çorba ikramımız vardır. Zeytinyağı zeytin çiçeği kolonyası tadımı vardır. Bunun için vatandaşlarımıza ikramlarımız vardır. 3 gün boyunca bekliyoruz.”dedi.

Murat Zeybek de,” Festivalimizden memnunuz. Burhaniye’nin geleneği haline geldi deve güreşleri. Bu tarhana çorbası da Burhaniye’nin geleneği.Burhaniye’miz gelişiyor. Her bakımdan her şeyden memnunuz” dedi.

Vasıf Öğüt de,” Eski adetlerimiz devam ediyor. Bunları burada görmek burada çorba yemek çok güzel..Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: İHA