Başbakan Davutoğlu: Bu canlara neden kıydınız?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Batman il kongresinde konuştu. Kobani olaylarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Bu canlara neden kıydınız?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu: Bu canlara neden kıydınız?
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Kuzey Ukrayna her gün yüzlerce insanlar ölüyor. Türkiye'yi de bu hale getirmek istediler.

Milletimiz kardeşliğin arkasında durduğu gibi çözüm sürecinin de arkasında durdu ve milletimiz cevabını verdi. Kardeşlikten yana huzurdan yana olduklarını gösterdiler.

Cumhurbaşkanımızdan emaneti aldığım günden beri sizlere söz verdik. Demokrasiyi egemen kılacağız. Bu ülkeyi yeni Türkiye yapacağız. Yeni Türkiye onurla dolaştığımız bir ülke.

Çözüm sürecine darbe vurmak isteyenler ortaya çıktı. Ancak biz müsaade etmedik.

Kobani'den kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Ayrım yapmadık. Kardeşlerimizin hepsine aynı desteği verdik. Kucağımızı açtık.

Eğer Türkiye güçlüyse, bütün kardeşlerimize yardım ederiz. Böylesi bir acı kaos yaşandı ki. Sadece çözüm sürecine değil ekonomiyede darbe vurmaya çalıştılar. 137 büyük fabrika için Batman'dan talep edilmişti. İş adamları bölgeye huzur geliyor diye. Van'a Hakkari'ye gözlerini çevirmişlerdi. Ama onlar ne yaptılar darbe vurmaya çalıştılar. Bize bildirilen bütün zararları karşıladık. Buraları ihya ettik. Biz onarmaya geliyoruz.

Bütün Türkiye'de anlattığımız gibi seçim vakti geldiğinde mitinglerimizde anlatacağız. Yükselen Türkiye'yi anlatacağız. 2023'e büyük projelerle hazırlanıyoruz.

Bizim zihnimizde Doğu ve Güney Doğu Anadolu refah coğrafyası olacak. Ne kadar olumsuzluk yaşanırsa yaşansın büyük bir enerji, tarım şehri haline getirmeye karar verdik.

88 milyar Batman için ihracat var. Bu bile Batman için az. 1 Milyar dolar ihracat istiyoruz batmandan. Batman'da büyük bir barajla kaderi değiştireceğiz. Batman'da büyük projeleri hayata geçireceğiz.

Batman'ı çok kısa sürede Gaziantep gibi başarı hikayesi merkezi yapacağız.

Batman sağlığın, ekonominin merkezi olacak.

Tüm provokasyonların karşısında dimdik duracak irade bugün Batman'da gördüğümüz kardeşlik iradesidir.

Seçimler yaklaşırken insanların iradesine neden baskı kurmaya çalışıyorsunuz? Kamu düzeni hepimize lazım. AK Parti oldukça Türkiye'nin her yerinde demokrasi ve kamu düzeni hakim olacak.

77 milyonu temsilen söylüyorum Hakkari ne kadar Kürtse o kadar Türktür. Edirne ne kadar Türkse o kadar Kürttür. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere en büyük cevabı biz gönüllerimizle vereceğiz. Kürt Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Özgürlük ve güvenlik tüm Türkiye'de hakim olacak.

Bütün Batman'a teşekkür ediyorum. Çözüm sürecini başarılı kılmaya hazır mısınız? Hiç bir meshep ayrımı olmadan kardeşçe yaşamaya hazır mısınız? AK Parti kadrolarına destek çıkmaya hazır mısınız?

Sandıklara sahip çıkmaya hazır mısınız? 7 Haziran akşamı seçim yaptığımız da gözümüz gönlümüz Batman'da, Van'da Hakkari'de olacak. Biz de sizinle dağları engelleri aşmaya hazırız. Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.