Ağrılılar, İstanbul'da Yemekte Buluştu

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "Bizler hükümetimizin büyük bir kararlılıkla, uluslararası boyutlara ulaşan risklere göğüs germek pahasına Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli sorunu olan çözüm sürecini görev yerlerinde yürütmekle görevli olan insanlarız" dedi.

İstanbul Ağrılılar Derneği tarafından İstanbul'da özel bir otelde verilen yemekte konuşan Tekinarslan, EMITT Fuarı'nın en büyük faydalarında birisinin ise İstanbul'daki Ağrılılarla bir araya gelmek olduğunu söyledi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Tekinarslan, "Buluşmalarda biz sizlerle Ağrı'da ne olup bitiyor onları paylaşıyoruz, sizler de Ağrı ile ilgili kanaatlerinizi beklentilerinizi paylaşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Ağrı'nın sorunlarını ortadan kaldırmak, çözümler üretmek ve daha yaşanılır bir kent haline getirmek için herkese görev düştüğünü belirten Tekinarslan, şöyle konuştu:
"Ağrı'da, İstanbul'da ya da nerede yaşarsak yaşayalım, burada da çevreden merkeze doğru önce Türkiye'nin daha iyi şartlarda yaşayan illeri arasına girmeye çalışacağız. Bunu yapmak için de aramıza herhangi bir şekilde suni ayrım sokmayacağız. Sevgimizi, gönlümüzü bir kılacağız. Eğer İstanbul'da 180 bin Ağrılı yaşıyorsa karar verme aşamasına gelindiğinde Ağrılıların kararını da dikkate almak gerekir. Bunu da birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz zaman başarabiliriz."
Ağrı Belediye Bakanı Sırrı Sakık'ın siyasette çok deneyimli bir insan olduğunu ifade eden Tekinarslan, "İnandığı gibi konuşan, ülkemizin barışı ve huzuru için, gençlerimizin, çocuklarımızın daha aydınlık bir gelecekle buluşması için emek veren bir insan. Kavganın bir faydası yok, kimseye de hayrı yok. Hele kardeşin kardeşle kavgasının düşmanı sevindirmekten başka bir sonucu yok. İnşallah birbirimizi sımsıcak kucakladığımız, yüzlerce yıl bir arada yaşadığımız bu topraklarda, aydınlığı, huzuru ve refahı yine hep bir arada yaşayacağız" diye konuştu.

Ağrı Belediye Başkanı Sakık ise Türkiye'de metrekareye en çok yoksulluğun düştüğü kentin Ağrı olduğunu savundu.
Ağrı'nın hem doğanın, hem devletin, hem de Kürt siyasi hareketinin ihmal ettiği bir memleket olduğunu söyleyen Sakık, "Benim üzerinde durduğum nokta da budur. Ağrı'nın içinde bulunduğu haksızlığı Türkiye kamuoyuna duyurmak ve Ağrı'yı hak ettiği noktada temsil etmektir" dedi.

Ağrı'ya sadece siyasi pencereden bakmadıklarını anlatan Sakık, şunları kaydetti:
"Kısa bir yaşamımız var ve bu kısa yaşamda halkımızla ve ülkemizle eğer birlikte geleceğimizi inşa edeceksek, hepimize ve hepinize sorumluluklar düşüyor. Burada yaşayan hemşehrilerimiz dahil olmak üzere hiçbirimiz buradaki sorunlara yüz çeviremeyiz ve görmezden gelemeyiz. Bizimle dayanışma içerisinde olun, bize el uzatın. Ağrı'yı yeniden inşa etmek için sizden de destek istiyoruz. Ağrı ihmal edilmişse valisiyle, belediye başkanıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bunu ortadan kaldıracağız. Ağrı adına ortaklaşarak bunu başarabiliriz."
Kaynak: AA