9. Geleneksel Kumluca Deve Güreşleri

Akdeniz'in en büyük deve güreşi organizasyonu olan 9. Geleneksel Kumluca Deve Güreşleri, bu yıl Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği yararına gerçekleştirildi.

Kumluca Karatepe Stadı'nda yapılan ve dualarla başlayan güreşleri, ilçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Emniyet Müdürü Hüseyin Boz, AK Parti il Başkanı Rıza Sümer, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve yaklaşık 5 bin güreşsever izledi.
Güreşlere, Kumluca'nın yanı sıra, Demre, Muğla, Aydın, Denizli ve diğer bölgelerden yaklaşık yüz deve katıldı.

Güreşe katılan develer arasında Türkiye'nin en pahalı güreş devesi olarak bilinen Bodrum'dan Kaptan Mustafa'nın "Kanka" isimli devesi de yer aldı.
Kıran kırana güreşlerin yapıldığı Karatepe Stadı'nda, bazı develer rakiplerinden kaçarken, güreşen develeri ayırmak isteyen görevliler develeri ayırmakta zorlandı. Bazı deve sahipleri de, verilen kararlardan dolayı güreşlerin orta hakemine itiraz ederek, rakip deve sahipleriyle kavga etti.
Galip devenin seçilmediği güreşlerde deve sahiplerine, kupaları Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, AK Parti il Başkanı Rıza Sümer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş tarafından verildi.


Kaynak: AA