Toroslar Edaş'tan Bakım ve Onarım Açıklaması

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) geçtiğimiz hafta Hatay genelinde olumsuz hava şartlar nedeniyle yaşanan aksaklıların giderilmesi yönünde tedbir alındığını bildirdi.

Toroslar EDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta etkili olan fırtına ve aşırı yağmurun birçok elektrik şebekesinde hasara neden olduğu belirtildi.,
Yaşanan afet durumu nedeniyle Hatay genelinde toplam 104 adet direğin devrildiği, bu süreç içerisinde elektrik dağıtım sisteminden bağımsız olarak telekomünikasyon sisteminin de etkilendiği ve 186 çağrı merkezine erişim problemi oluştuğu belirtildi.
Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Toroslar EDAŞ, müşterilerine kesintisiz enerji sağlayabilmek adına yoğun bir çalışma sergiledi ve arızaların büyük bir bölümü kısa sürede giderdi. Bu süreçte öncelikle bir kriz masası kuruldu ve tüm arıza ekipleri vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre çalışmaya başladı.

Şirketin devrinin ardından iki katına yükselen bakım-onarım ekip sayısına ilave olarak son dönemde yaşanan arızalar nedeniyle 71 ekip daha görevlendirildi. Süreçte öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan iletken kopmalarına müdahale edildi. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak mümkün olan bölgelerde enerjilendirme sağlandı. Tüm bu tedbirler sonucunda Hatay'da afet koşullarına bağlı arızalar 9 Ocak tarihinde tamamen giderildi."
Açıklamada, eskiyen şebekenin yenilenmesi, yeni enerji ihtiyaçlarının karşılanması ve kesintilerin en aza indirilmesi için çalışması devam ettiği kaydedildi.
Kaynak: AA