Matso Çalışma Stratejisini Üyeleriyle Birlikte Belirliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından üyelerin katılımı ile gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek pazarlama ve izlenecek stratejiler için toplantı düzenlendi.

Matso Çalışma Stratejisini Üyeleriyle Birlikte Belirliyor
Toplantıda fuarları organize edecek üyelerden oluşan 7 kişilik komisyon kuruldu.
MATSO’da gerçekleşen toplantının açılışında konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, oda olarak göreve gelmelerinin ardından bir çok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalardan birinin de üyeleri yurt içi ve dışında gerçekleşecek fuarlara katılmalarını organize etmek olduğunu kaydeden Boztaş, yapılacak olan çalışmalarda üyelerin görüş ve düşüncelerini alarak yol haritası çizdiklerini belirtti.

İsveç'te 8-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Göteborg Emlak Fuarı'na katıldıklarını hatırlatan Boztaş, yaptıkları incelemeler sonucunda özelikle yabancıya mülk satışı yapan sektörün çok ciddi bir biçimde desteklenmesi gerektiğini yerinde belirlediklerini kaydetti.

Boztaş, "İsveç'te gerçekleşen Göteborg Emlak Fuarı'ndan sıkıntıları yerinden gördük. Sektördeki arkadaşlarımız gerçekten büyük mücadele veriyor. Hiçbir yerden destek almadan kendi imkan ve bütçeleriyle ülkemizi ve ilçemizi tanıtarak konut satıyorlar. Bu konutları sattıkları alıcılar 12 ay ilçemizde yaşıyor, hesap açarak yatırım ve harcama yapıyor. Böylece ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor. Bölgemizde yabancılara yönelik çok kalite evler yapılıyor. Bu yapılan konutlar inşaat sektörüne de ciddi manada hem estetik hem kalite sağlıyor" dedi.

Bölgede yapılan konutların yurt dışına pazarlanması konusunda sektöre devlet desteğinin sağlanması gerektiğine işaret eden Boztaş şunları söyledi:
"Kurum olarak üyelerimiz için yurt dışında ve içinde düzenlenecek olan bu tür fuarlara katılım sağlanması gerektiğine karar verdik. Yabancıya yönelik konutların yapılması ilçemizin kentleşmesinde estetik kattığı gibi aynı zamanda döviz girdisi de sağlıyor. MATSO olarak yurt dışına konut satmak isteyen üyelerimize fuarlar konusunda yol göstererek destek olmak için bir komisyon kurulması ve sizlerin görüşlerini almak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik."
MATSO olarak Mart ayında gerçekleşecek olan Belçika Emlak Fuarı'na stant açacakları ifade eden Boztaş, bundan sonra yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek birçok fuara oda üyeleri ile birlikte katılmayı planladıklarını söyledi.

Belçika Fuarı’nda ilçeyi en iyi şekilde tanıtmak için çaba göstereceklerini kaydeden Boztaş, fuarda inşaat ve konut sektörünün yanı sıra bölgeyi tanıtan argümanlarda dağıtacakları ifade etti.

Toplantıda sektörün sorunları ve yurt içinde ve dışında inşat ve emlak sektörü ile ilgili yapılacak olan fuarlar için anket yapılarak üyelerin görüşleri alındı. Yapılan anket sonuçlarına göre çalışma sistemi oluşturulacak. Üyelerin soru ve görüşlerine yer verilen toplantıda, ayrıca fuarları organize edecek üyelerden oluşan 7 kişilik komisyon kuruldu.
Kaynak: İHA