Eskişehir Valiliği, Emıtt Fuarı'nda Stant Açtı

EskişŸehir ValiliğŸi bu yıl 19'uncusu düzenlenen DoğŸu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açtı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, standı gezen Vali Güngör Azim Tuna, EskişŸehir'i en iyi şŸekilde tanıtarak gelecek yıllarda kentin turizm potansiyelini artırmayı amaçladıklarını bildirdi.
LJifteler İlçe KaymakamlığŸı tarafından hazırlanan standı da gezen Vali Tuna, fotoğŸraf sanatçısı Erkan Balkın'ın Sakarya Nehri'ni anlatan fotoğŸrafları çok beğŸendiğŸini ifade etti.

YaklaşŸık bir hafta sürecek fuarda, EskişŸehirli cam sanatı ve lületaşŸı ustaları da canlı performans sergileyecek. EskişŸehir 2013 Türk Dünyası Kültür BaşŸkenti Ajansı tarafından yayımlanan kitapların da yer aldığŸı stantta, EskişŸehir ile ilgili birçok tanıtım broşŸürleri ziyaretçilere dağŸıtıldı.
Fuar programının ardından Vali Tuna, Atatürk Havalimanı'nda ''Bir Nehrin DoğŸuşŸu Sakarya'' konulu fotoğŸraf sergisinin açılışŸına katıldı.

EskişŸehirli fotoğŸraf sanatçısı Erkan Balkın tarafından hazırlanan sergide, yaklaşŸık 12 yıl önce çekilen ve Sakarya Nehri'ni anlatan kareler bulunuyor.
AçılışŸta konuşŸma yapan Vali Tuna, Sakarya Nehri'nin bu kadar arı, duru, pak bir nehir olduğŸunu bilmediğŸini belirterek, "Suyun altında neler varmışŸ neler. Sakarya Nehri'ne dalmak isterim" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: AA