Burhanettin Aktürk: Siyasi partilere yapılabilecek yardımlarda üst sınıra karşıyız

Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Burhanettin Aktürk, "Parti olarak siyasi partilere yapılabilecek yardımlarda üst sınıra karşıyız" dedi.

Burhanettin Aktürk: Siyasi partilere yapılabilecek yardımlarda üst sınıra karşıyız
Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Burhanettin Aktürk, 'Parti olarak siyasi partilere yapılabilecek yardımlarda üst sınıra karşıyız' dedi.

Aktürk yaptığı yazılı açıklamada, 'Seçimlere girmeye hak kazanan partilere bağış miktarlarının sınırsız olması gerekiyor. Mevcut durumda yapılabilen miktar 30.700 TL sınırlıdır. Bu durum partilerin finansman kaynağı oluşturmasını zorlaştırmakta ve demokrasinin işlemesini engellemektedir' dedi.

Aktürk, Türkiye'nin önünü açmanın yolu yeni siyasi partilerin güçlü kaynaklarla seçimlere katılabilmesi ve bu yolla çoğulcu demokrasinin daha doğru işlemeyişini sağlanması ile mümkün olabileceğini savundu.

'Bu manada bir tarafta devlet yardımı alıp sınırsız para harcayan partiler diğer tarafta ise onlarla mücadele gücü yok olan yeni partiler bulunmaktadır' diyen Burhanettin Aktürk, 'Bu yeni partilerin de daha güçlü ses duyurabilmesi için önlerinde tek kaynak olan yardımlar olmasına rağmen, bu yardımlara uygulanan sınırlamalar partilerin propaganda gücünü zayıflatmaktadır' şeklinde konuştu.

Aktürk şunları kaydetti:

Bağışlarda üst sınır olmamalı

'Eğer yüklü miktarda bağışlar yapılmak isteniyorsa bu durum siyasi partilere yapılabilecek üst sınıra takılmaktadır. Böyle bir durumda bağışların düzgün ve gönül rahatlığı ile yapılmasını engellemektedir.

MYP olarak seçimlere hak kazanmış yeni bir parti olarak 2015 seçimlerinde yerimizi alacağız  Ülke genelinde teşkilatımızın olmadığı ilçe dahi yok. Bu durumda sıkı bir çalışma ile bu seçimlerde iyi bir çıkış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde milletvekillikleri için çalışmalara başlayacağız.' BEYAZ GAZETE