Bakan İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Zeytinburnu’nda yapımı tamamlanan mobil buz pistinin açılışına katıldı.

Bakan İslam Açıklaması
Bakan İslam, “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirelim” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçirilen mobil buz pistinin açılışına katıldı.

Açılışta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Özgürlük Parkı içerisindeki mobil buz pistinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Bakan İslam ve Başkan Aydın, Koç Üniversitesi’nin gösteri maçını izledi.

Bakan Ayşenur İslam, proje sayesinde çifte mutluluk yaşadığını ifade ederek, “Projeyle beraber iki yönlü mutluluk yaşıyorum. Bir tanesi bu projenin bu kadar büyümüş olması. İkinci mutluluğum ise bu tesisten faydalanan gençlerimizin benim sorumluluğumda bulunuyor olması. Biliyorsunuz devlet bakanlığı altındaki çocuklarımız aynı zamanda benim çocuklarım. Onlar da değerli başkanımızın yapmış olduğu proje çerçevesinde bu tesisten faydalanıyorlar. Boş vakitlerini değerlendirip kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar” dedi.

“Çocuklar bizim geleceğimiz” diyen İslam, anne babaları uyararak, “Çocuklarımızı sokaktaki tehlikelerden uzak tutmalıyız. Onları madde bağımlığı, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirelim. Bu yüzden bu tür tesislere çok ihtiyacımız var. İnşallah halkımız bu tesislerden gönüllerince faydalansınlar” şeklinde konuştu.

BİR KARTON PARÇASINA KARŞILIK BUZ PİSTİ KEYFİ
Mobil buz pistinin 5 yıl öncesinde doğaya destek vermek amacıyla kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Murat Aydın, "Geriye dönüşü mümkün olan bir karton, kağıt parçası, bir cam şişe getiren herkese buz pistinden yararlanma imkanı sunduk. Hatta bu projeyi desteklemek amacıyla cam şişe getirenlere tiyatro bileti hediye ettik” diye konuştu.

“DOĞAYA DESTEK PROJEMİZ SOSYAL PROJEYE DÖNÜŞTÜ”
Başından geçen bir olayı anlatan Başkan Aydın, “Bir gün beklemediğimiz bir durumla karşılaştık. Bir sabah geldiğimizde buz pistinin etrafının dağılmış olduğunu gördük. Sorumlu arkadaşlara sordum. Bazı gençler bizi içeri almıyorlar diyerek bunları yapıyorlarmış. Mesai arkadaşlarımızla görüşerek bu gençlere günün belirli saatlerinde hizmet verelim, buz üstünde durmayı ve kaymayı öğrensinler dedik. Bu sürecin ardından o gençler ikinci yılda Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokey Takımı oyuncuları oldular. Önce çok başarılı değillerdi. Son iki yıldır Türkiye Süper Ligi'nde bu gençlerimiz mücadele ediyorlar. Yani doğaya destek projemiz bir sosyal projeye dönüştü. Bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA