Almanya’nın Kiel Kenti Hatay’da Yaşayan Suriyeliler İçin 100 Bin Avro Yardım

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya’nın Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tawar ve beraberindeki heyet Hatay’da yaşayan Suriyeliler için 100 bin Avro yardımda bulundu.

Almanya’nın Kiel Kenti Hatay’da Yaşayan Suriyeliler İçin 100 Bin Avro Yardım

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tawar'ın önceki ziyaretinde bu dramı yakından görerek kendi şehrinde bir yardım kampanyasını düzenlemek istediğini belirttiğini ve bunun takdir edilebilecek bir hareket olduğunu belirterek, ” Ülkelerindeki savaştan dolayı kaçarak Hatay’da yaşan ve burada huzur bulmak isteyen insanların yaşadığı dram insanlık dramıdır. Bize gelen bu yardımı en iyi şekilde değerlendirmek adına Hatay’da yaşayan Suriyeliler için iki tane konteynır okul yaptırmak istiyoruz. Okul hayatta kaldığı surece içerisinde eğitim olacaktır ve inşallah orada eğitim gören çocuklar barış içinde yaşamak için mücadele edeceklerdir" dedi.

Almanya’nın Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tawar da, ”Hatay’a 2 ay önce geldim ve burada yaşayan Suriyeli mültecilerin çektikleri sıkıntıları yakından görme şansım oldu ve Kiel’e döndüğümde Suriyeliler için yardım kampanyası başlatarak 2,5 ayda yaklaşık 11o bin avro maddi destek topladık. Bugün bu parayı Hatay’da yaşayan mültecilere verilmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a emanet ediyoruz”dedi.

Hatay’da bölgesinde son yıllarda yaşanan olumsuzlukların Avrupa kenti imajını zedelediğine dikkat çeken Meclis Başkanı Hans Werner Tawar,”Hatay’a ikinci kez geliyorum ve gördüğüm manzara güvenlik açısından herhangi bir sıkıntısı yok. kendimi Kiel’deki kadar güvende hissediyorum. Kentimde yaşayan insanların Hatay’a gelmesi için farklı çalışmalarda da bulunacağım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kiel kentinde düzenlenen kampanya’da toplanan 100 bin avro’luk çeki Almanya’nın Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tawar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a verdi.
Kaynak: İHA