Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bütün çalışma ve çabalarının çocuklar için olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı son yılların hakim tehlikelerinden, sokaktan uzak tutmamız gerekiyor. Sokak derken onları bir taraftan sokakta, dışarıda oynamaya teşvik ediyoruz ama sokağın tehlikelerinden uzak tutmamız gerekiyor. Bir taraftan da onların takım oyununa alışmalarını istiyoruz, insanlarla yüzde yüz iletişim kurmalarını arzu ediyoruz" dedi.

İslam, Zeytinburnu Belediyesi'nce Özgürlük Parkı'nda yaptırılan buz pistinin açılışındaki konuşmasında, projeyi iyi iş örneği olarak diğer illerde de yaygınlaştırmak amacında olduklarını söyledi.

Böyle bir tesisin Zeytinburnu'na kazandırılmış olmasından memnuniyet duyduğunu belirten İslam, küçük bir çevre hareketinin bir kar topu gibi büyüyerek, güzel bir tesise sebep olduğunu ifade etti.

İyi işler ve başlangıçların katlanarak çok daha iyi sonuçlar verdiğini anlatan İslam, "Bu tesisten faydalanan geçlerimiz arasında benim evlatlarım da bulunuyor. Biliyorsunuz, devlet bakımı altındaki çocuklarımız aynı zamanda benim çocuklarım. Onlar da belediye başkanımızın yaptığı proje çerçevesinde burada, bu tesisten faydalanıyorlar, boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar ve zinde vücutlu, zinde fikirli genç adamlar, kızlar olarak yetişiyorlar" diye konuştu.

Bunun kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İslam, şöyle konuştu:
"Çocuklarımız için, 'Onlar bizim yarınlarımız, onlar bizim istikbalimiz' diyoruz. Bugün ne yapıyorsak aslında yarının büyükleri olan çocuklarımız için yapıyoruz. Bütün çalışmamız, çabalamamız çocuklarımız için. Çocuklarımızı son yılların hakim tehlikelerinden, sokaktan uzak tutmamız gerekiyor. Sokak derken onları bir taraftan sokakta, dışarıda oynamaya teşvik ediyoruz ama sokağın tehlikelerinden uzak tutmamız gerekiyor. Bir taraftan da onların takım oyununa alışmalarını istiyoruz, insanlarla yüzde yüz iletişim kurmalarını arzu ediyoruz. Onun için spora yönlendiriyoruz. Bir taraftan da madde bağımlılığı, uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulabilmeleri için bedenlerini ve zihinlerini sporla geliştirmelerini istiyoruz. Bütün bu amaçların hepsini birden karşılayabilecek bu tür tesislere ihtiyacımız var. Bunların artarak devam etmesini istiyoruz."
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da proje kapsamında oluşturdukları Zeytinburnu Buz Hokeyi takımının Türkiye Süper Ligi'nde mücadele ettiğini söyledi.

Bakan Ayşenur İslam, daha sonra Belediye Başkanı Aydın ve diğer yetkililerle buz pistinin açılışını gerçekleştirdi.
Koç Üniversitesi ve Zeytinburnu buz hokeyi takımları arasında oynanan gösteri maçını izleyen İslam, gençliğinde kendisinin de kaydığını söyledi.

Koç Üniversitesi Buz Hokeyi takımındaki oyunculardan birinin yeğeni olduğunu ifade eden İslam, bu spor dalında bir atılım gerçekleştirdiklerini aktardı.
Buz hokeyinin, Türkiye'nin doğusundan batısına kadar yaygınlaşmasını istediklerini dile getiren İslam, dünya çapında yapılan müsabakalara katılan takımlar olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Bakan İslam, gösteri maçının ardından Koç Üniversitesi ve Zeytinburnu buz hokeyi oyuncularıyla fotoğraf çektirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, daha sonra Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'ni ziyaret ederek, merkez hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA