Vali'den Çocuklara 'Oyun Oynayın' Önerisi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yarı yıl tatiline giren çocuklara "Bol bol oyun oynama" tavsiyesinde bulundu.

Şahin, Plevne İlkokulu ve Ortaokulu'ndaki karne dağıtım töreni sonrasında yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının bugün tamamlandığını anımsattı.
Öğrencilerin 15 günlük tatilin ardından tekrar derse döneceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:
"İlimizde 57 binin üzerine öğrenci var. 57 binden 10 bin öğrencinin taktir, 8 bininin ise teşekkür belgesi alması ben şahsen çok sevindirdi. Demek ki Edirne'deki öğrenciler başarılı, demek ki Edirne'deki öğretmenler öğrencilerinin başarılı olması için çalışıyor. Ben bu bakımdan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."
Şahin, öğrencilerin tatilde 15 gün dinleneceğini söyledi.

"İnşallah çocuklara hiçbir ödev verilmemiştir" temennisini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
"Çocuklar tatilde doyasıya oynasınlar. Hayatta her şey bir dönüşüm içerisinde. Öğrencilerimize diyorum ki 'Bol bol oynayın, zıplayın.' Biz şimdi oynayabiliyor muyuz, oynayamıyoruz. Onlar da bizim durumumuza gelecekler. Öğrencilerimiz geleceğin beyefendisi, geleceğin doktoru, geleceğin valisi, kaymakamı, bakanı, vekili olacaktır."
Şahin, çocukları zararlı alışkanlıklardan korumanın önemini vurgulayarak, "Çocuklarım küçükken yanıma gelirdi ve 'Bugün yalan söylemeyeceğim' cümlesini on kez söyletirdim. Hala aynı şey devam ediyor. Bunu beyinlere nasıl işlersen öyle gider" diye konuştu.

Çocukların, doğruluğu, dürüstlüğü okul çatısı altında öğrendiğini, bazen annelerinden çok öğretmenlerine güvendiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
"Öğretmenlerin doğru ve dürüstlüğü çocuklara öğretmesi lazım. Çocuklar burada 4 yıl nasıl yetişirse 40 ve 50'nci yaşlarında da aynı olurlar. Çocuklarımızı adam gibi yetiştirme gayretinde olalım. Bunu yapacak olan da öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz onlara nasıl maya atarsa... Sen peynir mayasıyla yoğurt yapabilir misin, yapamazsın. İşte o mayayı veren öğretmenlerimize müteşekkirim."
Vali Şahin, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve beraberindekiler, törenin ardından okulda incelemede bulundu.
Kaynak: AA