Kaymakam Kazancı; Karne Törenine Katıldı

Küre Kaymakamı Şahin Kazancı Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine katılarak velilerle bir araya geldi.

Kaymakam Kazancı; Karne  Törenine Katıldı

Küre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun ile birlikte Cumhuriyet İlkokulu 4-A Sınıfı’nda gerçekleşen karne törenine katılan Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, karnelerin sadece derleri ölçen bir tarafı olduğuna vurgu yaparak ‘’ Bizim sizden daha çok istediğimiz hayatın hangi evresi olursa olsun büyüdüğünüz zaman üzerinizde taşımanız gereken en güzel sıfatlarla anılır olmaktır ‘’ dedi.

Hayatta her zaman birbirimizle olan ilişkilerimizde bütünlük sağlanmasının gerektiğine işaret eden Kazancı, ‘’ Sınıflarınızda küme sisteminde oturmanın anlamı ne ise,hayatta her zaman birbirimizle olan ilişkilerimizde bir bütünlük sağlamamız gerekiyor. Dolayısı ile 15-16 sene eğitim hayatınızda ihtiyacınız olan güzel davranış kalıpları var. Bunlara sahip olmamız gerekiyor, bu yüzden eğitimin en başında hedefimiz olması lazım ‘’ diye konuştu.

Kazancı; merhametli olmanın önemine değinerek başkalarına karşı yüreğimizin açık olması gerekliliğini dile getirdiği konuşmasını şöyle tamamladı:‘’ Hem annemiz, hem babamız, hem memleketimiz için iyi bir vasfa sahip olmalıyız. ‘’
Küre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun ise,ara tatilde okumanın önemine değinerek, dönem içerisinde en fazla kitap okuyanlara ödüllerini vermeden önce yaptığı kısa açıklamasında, 'Hem iyi bir insan olabilmek hem de başarılı bilgi sahibi olabilmek için mutlaka kitap okumalıyız' dedi.

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Tursun, 'Hatta mümkünse haberlerden dizilerden vazgeçerek çocuğunuzla kitap okuyun' diye konuştu

Konuşmalar sonrasında; en fazla kitap okuyan Ezgi Nur Aygün, Ömer Faruk Kahraman ve Ebru Güney’e ödülleri Küre Kaymakamı Şahin Kazancı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun tarafından verildi.

Program karne dağıtımı ile sona erdi.
Kaynak: İHA