Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Ercan Topaca, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vali Topaca, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Hatay'ın toplumsal anlamda Türkiye'deki farklılıkları zenginlik olarak sunan ve bu zenginlikleri bir arada yaşatabilme kabiliyetine sahip olan güzel illerin başında geldiğini belirtti.

Kendilerini hoşgörü kenti olan Hatay'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Topaca, şu ifadelere yer verdi:
"KKTC ile Türkiye arasında güçlü duygusal bağlarımız var. Bunun yanı sıra ekonomik ve ticari ilişkiler de var. Hem duygusal bağın hem de ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi adına çalışmalarımıza devam edeceğiz."
Bakan Taçoy da Hatay gibi tarihi ve güzel bir şehirde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Vali Topaca'ya çalışmalarında başarılar diledi.
Vali Topaca ziyaretin anısına Taçoy'a Hatay'a özgü ney hediye etti.

-Ulaşım Master Planı
Hatay İli Ulaşım Master Planı İskenderun Çalıştayı, İskenderun Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı konuşmada, İskenderun'u cazibe merkezi haline getirmek için ulaşım çalıştayını gerçekleştirdiklerini belirtti.

İskenderun'un çok avantajlı bir bölgede olduğunu ifade eden Dingil, bu avantajı kullanmak için gerekli çalışmaların hazırlanması yönünde önemli adım attıklarını kaydetti.

Program, İskenderun Belediyesi imar ekipleri tarafından ulaşım ağlarına ilişkin slayt sunumuyla devam etti.
Kaynak: AA