Göl Manzaralı Salda Kayak Merkezi Sezonu Açıyor

Türkiye’nin göl manzaralı tek kayak merkezi olan Salda Kayak Merkezi, Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenleyeceği törenle 25 Ocak'ta açılacak.

Göl Manzaralı Salda Kayak Merkezi Sezonu Açıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Yeşilova ilçesi sınırları içerisinde bulunan Salda Kayak Merkezi'nin 2012 yılında faaliyet geçtiğini belirterek, "Geçen yıl kar yağmadığı için herhangi bir faaliyet yapamadık. Önceki yıllarda yol sorunu vardı. Dört çeker arabamız olmadığı zaman çıkmakta zorlanılıyordu. Ancak bu yıl böyle bir sorun yok. Alternatif bir yol açıldı. Yolda kalma riski ortadan kaldırıldı. Pazar günü ise ülkemize kayak merkezimizi ülkemize tanıtmak amacıyla, protokolümüzü davet ederek, sporcular ile eğlence havasında bir sezon açılışı yapmayı planlıyoruz. Okulların tatil olması ile birlikte vatandaşlarımızın tatilini kayak merkezinde değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Tüm halkımızı kayak merkezimize davet ediyoruz" dedi.


Salda Kayak Merkezi’nin Türkiye’nin en temiz gölü olarak ilan edilen Salda Gölü manzaralı olduğunu dile getiren Sancar, kayak merkezinde 5 pistin olduğunu, vatandaşların kayak yapmaları için tüm kayak ekipmanların hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA