Burhaniyeli Sağlıkçılar Avrupa Yolunda

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Sağlık Meslek Lisesi) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları 2014 teklif çağrısı döneminde, AB Mesleki Eğitim Programı Erasmus+ projesi çerçevesinde “Hastane Enfeksiyonlarından Korunma Uygulamalarının AB Boyutunun Öğrenilmesi” adlı projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Burhaniyeli Sağlıkçılar Avrupa Yolunda
Söz konusu proje kapsamında 01 Şubat 2015-22 Şubat 2015 tarihleri arasında İtalya ve İspanyada gerçekleştirilecek etkinliklere toplam 10 öğrenci ve 6 öğretmen katılıyor.
2 Grup halinde gerçekleştirilecek olan projenin İspanya grubuna 2 öğretmen ve 5 öğrenci 01/02/2015-14/02/2015 tarihlerinde katılırken, İtalya grubuna ise 4 Öğretmen ve 5 öğrenci 08/02/2015-22/02/2015 tarihlerinde katılıyor. Projeye Tokat Erbaa Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tokat Özel Erişim Lisesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi ortak oldular. Projeye 4 kurumdan Toplam 45 öğretmen, öğrenci ve hemşire katılıyor. Projeye katılan öğretmen ve öğrenciler Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan ile Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen’i makamlarında ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi verdiler. Katılımcılar, projede ülkemizde de ciddi bir sorun teşkil eden Hastane Enfeksiyonlarının Avrupa Birliği Ülkelerinde ne düzeyde olduğu ve nasıl önlenmeye çalışıldığı hakkında bilgi edinecekler. Dönünce de deneyimlerini okullarındaki arkadaşlarıyla paylaşarak konu hakkında farkındalığın artmasını sağlayacaklar. Okul Müdürü Mehmet Bicik, projenin bir başlangıç olacağını daha fazla gencimizin yurtdışına çıkmasını sağlayacak projelerin yapılacağını belirterek projeye katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA