Asker anneleri gözyaşlarını tutamadı

Beyaz Tv’de Nur Viral’in sunduğu ‘Bizim Soframız’ programının yeni bölümünde asker anneleri gözyaşlarını tutamadı.

Asker anneleri gözyaşlarını tutamadı
Nur Viral'le Bizim Soframız programının yeni bölümünde Kayseri'nin Develi ilçesi Gümüşören Köyü'nde gerçekleştirilen asker uğurlamasında Mevlid ve kına yakma töreninde hem duygu dolu hem de eğlenceli dakikalar yaşandı.

Develi Gümüşören Köyü'nde düzenlenen asker uğurlama mevlidinde askere gidecek olan Uğur, Recep, Selçuk ve Barış, Nur Viral'in heyecanlı mısınız sorusuna 'Hayır' diyerek heyecanlı olmadıklarını söylediler. Bu arada gençlere arkada bıraktıkları sevdiklerinin olup olmadığını soran Nur Viral, her birinin bir seveni olduğunu da öğrendi. Askerlerle kısa bir konuşmanın ardından 'Bizim Soframız' hatırası olarak, anneler ve askere gidecek olan gençlerle fotoğraf çekimi yapıldı.

Develi ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ın karşıladığı Nur Viral ve ekibi Gümüşören Köyü'nde zengin Kayseri mutfağını ekranlarda izleyenlerle buluşturdu. Nur Viral, Gümüşören Köyü hanımlarının yaptığı eşsiz lezzetlerin tadına bakmadan da edemedi. Asker anne adayları ve oğlu askerden yeni gelen annelerle de konuşan ünlü sunucu duygu dolu anlar yaşadı.
Asker kınasını yakma töreninde duygulanan ve gözyaşlarını tutamayan asker anneleri için Beyaz TV ekranlarında 'Asker Yolu Beklerim Günü Güne Eklerim' şarkısını hediye eden Nur Viral de gözyaşlarını tutamadı.
Develi Gümüşören Köyü'nde asker uğurlamasının bir başka geleneği de 'Kabak' oyunu, oyunda yanılanın başında kabak patlıyor ve şaşıran oyuncunun eline hafifçe vuruluyor.