Almanya'da 2. Tuğçe vakası!

Türk genci Burkan, Almanya’da dövülerek öldürülen Tuğçe’nin başına gelenlerin benzerini yaşadı. Burkan da bazı kişilerle tartışan baba-oğula yardım ettikten sonra saldırganlar tarafından demir sopalarla dövüldü, ameliyatlarla hayata tutundu

Almanya'da 2. Tuğçe vakası!
Almanya’nın Offenbach kentinde 2 Alman genç kızı tacizci gençlerden korumaya çalışırken öldüresiye dayak yiyen ve 13 gün sonra yoğun bakımda yaşamını yitiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak olayının sarsıntısı dinmeden Köln’de benzer bir olay daha yaşandı.

Burkan İlhan adlı genç, ailesi ile birlikte evinin eşyalarını taşırken, aynı sokakta bazı kişiler tarafından tartaklanan bir baba ve oğula yardım etti. Burkan’ın müdahalesiyle olay yatıştı. Ancak baba-oğula sataşan saldırganlar birkaç dakika sonra 15 kişilik bir grup ile birlikte geri döndü. 22 yaşındaki Burkan’a saldıran grup, demir sopalarla kafasına ve vücuduna defalarca vurarak genç adamı komaya soktu. Saldırganlar kaçarak olay yerinden uzaklaşırken, Burkan da hastaneye kaldırıldı.

‘PİŞMAN DEĞİLİM’


Bir süre komada tutulan, kafatasındaki kırıklar için defalarca ameliyat edilen ve kırılan kafatası nedeniyle kafa derisinin altına demir bir levha yerleştirilen Burkan İlhan, kendisine saldıran kişilerin kim olduğu konusunda hiçbir fikri olmadığını belirterek polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını anlattı. Sokağındaki olaya müdahale ettiği için pişman olmadığını kaydeden Burkan, “Baba ve oğula yardım ettiğim için pişman değilim. Yine olsa yine yardım ederdim” dedi. Alman gazeteleri Burkan’ı da tıpkı Tuğçe gibi kahraman ilan etti.

ADI KÖPRÜYE VERILMIŞTI

Almanya’da doğup büyüyen Tuğçe Albayrak, 15 Kasım 2014’te çalıştığı restoranda tacize uğrayan 2 Alman genç kızı korumak isterken bir Boşnak genci tarafından darp edildi. Başına ağır darbeler alan ve komaya giren Tuğçe, 28 Kasım’da 23. yaş gününde yaşamını yitirdi. Tuğçe’nin adı, yaşadığı Offenbach’ın yakınlarında, Ren Nehri üzerindeki bir köprüye verildi.