Ukrayna'nın Doğusundaki Çatışmalarda 10 Asker Öldü

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda 10 askerin öldüğü, 19 askerin yaralandığı bildirildi. Ukrayna ordusundan 16 askerin ise ayrılıkçılar tarafından rehin alındığı kaydedildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, düzenlediği basın toplantısında, son 24 saatte doğudaki ayrılıkçılarla süren çatışmalarda 10 askerin hayatını kaybettiğini, 19 askerin ise yaralandığını kaydetti.

Lisenko, ayrılıkçıların büyük kısmını kontrol altına aldığı Donetsk havaalanı binasının kalıntıları arasında Ukrayna askerlerinin olabileceğini, ancak şu anda çatışmalar sürdüğü için varsa bu askerleri kurtarma imkanı bulunmadığını söyledi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Basın Sözcüsü Vladislav Seleznev de yaralı 16 askerin ayrılıkçılar tarafından rehin alındığını açıkladı.

Seleznev, rehin alınan askerler arasında bir tabur komutanının da bulunduğunu ifade etti.

Terörle Mücadele Merkezi Basın Sözcüsü Lisenko, Donetsk havaalanında rehin alınan yaralı askerlerin kurtarılmasına ilişkin ayrılıkçılarla görüşmelerin başladığını duyurdu. Lisenko, "Belirli bir süre sonra onları teslim alabiliriz" dedi.

Lisenko, ayrıca Donetsk havaalanında bulunan askerlerin geri çekilmesine ilişkin karar alındığını hatırlatarak, artık havaalanının tamamen harap durumda olduğunu ve savunma için işe yaramadığını belirtti.

Lisenko, şu anda Ukrayna askerlerinin havaalanındaki itfaiye binası, kontrol kulesi ve pist bölgesini kontrol etmeye devam ettiğini bildirdi.

Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta taraflar arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden artmasının ardından bölgedeki çatışmalarla can kayıpları da arttı.

Kaynak: AA