Türk Eğitim-sen 1 No’lu Şube Başkanı Ali Benli Açıklaması

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, "4+4+4 sistemi ile binlerce sınıf öğretmeni mağdur edildi" dedi.

Türk Eğitim-sen 1 No’lu Şube Başkanı Ali Benli Açıklaması

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Benli, 2014-2015 eğitim yılının ilk yarısını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Şube Binası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Benli, "2014-2015 eğitim öğretim yılının 1. Dönemi, 23 Ocak 2015 Cuma akşamı sona erecek. Aynı gün akşamı yaklaşık 17 milyon öğrencimiz için, 9 Şubat 2015’e kadar sürecek olan yarı yıl tatili başlayacak. Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımız ve gençlerimiz her şeyin en iyisi, en güzeline layıktır. Onların en mükemmel bir şekilde yetişmeleri için, 'seferberlik' anlayışı ile hareket etmeliyiz. Olması gereken, ideal olan budur. Ancak adının önünde milli kelimesi bulunan İki Bakanlık’tan biri olan Millî Eğitim Bakanlığı gerçekleştirdiği uygulamalar ile adeta Milli Eziyet Bakanlığı, Mağdur Etme Bakanlığı hüviyetine büründü" dedi.

Benli ayrıca, "Hiç bir alt yapı çalışması yapılmadan dayatılan 4+4+4 Sistemi ile binlerce sınıf öğretmeni, mağdur edildi.Binlerce sınıf öğretmeni branşa geçmek zorunda bırakılarak Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımız ve gençlerimiz, kaliteli eğitimden mahrum edildi" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA