Tamer Karadağlı'dan Charlie Hebdo Açıklaması

Tamer Karadağlı, Fransa'da ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo dergisinin yaptığı hakaret ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

Tamer Karadağlı'dan Charlie Hebdo Açıklaması
Ülke TV'de yayınlanan 'Sıradışı' programına konuk olan Tamer Karadağlı Fransa'nın başkenti Paris'te Hz. Muhammed'in karikatürü yayınlayan 'Charlie Hebdo' dergisinin dünyada tepki çeken hakaretleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Charlie Hebdo dergisinin yaptığı hakaretin asla savunulamayacak bir durum olduğunu belirten Karadağlı 'Müslümanlar Hz. Muhammed (SAV) için son derece hassas olduğu yıllardır söyleniyor. Benzer bir şey bundan 8-10 yıl önce yine oldu. Sık sık oluyor bu durum ve tepkiler gösteriliyor. Bu olay kaşıma olmuş.Bu hakaretlere özgürlük deniyorsa bunun bir tanımını yapmak gerekir' dedi.

Basın için özgür basın söylemlerinin sık duyulduğunu ifade eden ünlü oyuncu özgürlüğün bir sınırı olması gerektiğini söyledi.

Karadağlı 'Özgürüz özgürüz de özgürlüğün sınırı ne? George Orwell'in dediği gibi “Bütün hayvanlar eşittir, ama bazı hayvanlar daha eşittir” En özgür sen misin? En özgür olması gereken basın mı? Basın ise benim özgürlüğüm nerede o zaman. Konuşarak ikna edilir karşı taraf. Baskıyla korkuyla ve dövmekle değil. Özgürlüğün sınırları olması gerektiğine inanıyorum' diye konuştu.