Havza'da Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplandı

Havza'da Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı düzenledi.

Havza Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlene toplantıya, Kaymakam Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Murat Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Müfütüsü Lütfi Kocatürk ve protokol üyeleri ile okul idarecileri katıldı.

Kaymakam Tanrısever, açılış konuşmasında Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında halk eğitim merkezlerinin çok önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, "Eğitim yaşı yok. Her yaştan insanımızın eğitimi için halk eğitim merkezimiz çalışmalarını devam ettirmekte. İlçemizde hizmet veren diğer kurumlar olarak halk eğitim merkezimize gerekli her türlü desteği vermemiz gerekli. Merkezimizin çalışmalarına destek veren tüm kurum amirleri ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, kurumun çalışmaları hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verdi.
Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Gülşen Yıldız ise Havza Halk Eğitim Merkezinin 1968 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, merkezin okuma-yazma, arıcılık, avcılık, güzel sanatlar, spor ve benzeri birçok alanda kurslar açtığını, bu kursların yanı sıra İŞKUR ile ortaklaşa kursların açıldığını belirtti.

Yıldız, ayrıca dil kursları, hayat boyu öğrenme, hijyen kursları, İŞKUR ve çeşitli alanlarda 387 kurs açıldığı, bu kurslara 7 bin 799 kursiyerin kayıt olduğunu, şu ana kadar açılan bu kurslardan 3 bin 753'ü kadın 3 bin 992 kişinin belge almaya hak kazandığını belirtti.

Sunumda ayrıca 2014-2015 yılında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde 132 kurs açıldığı, bu kurslara bin 931 kursiyerin kayıt yaptırdığı ve biten kurlarda 351 kursiyerin başarı göstererek belge almaya hak kazandığı belirtildi.
Toplantıda Halk Eğitimi Merkezi projeleri hakkında da bilgiler verildi.

Okul müdürleri, daire amirleri, imamlar, muhtarlar, öğretmenler ve eşlerine aile içi şiddet konularında seminerler verilmesi yönünde karar alındı. Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.
Kaymakam Tanrısever toplantı sonrası Havza Halk Eğitim Merkezini gezerek çalışmalar hakkında Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Gülşen Yıldız'dan bilgiler aldı ve incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA