Engellilere, Özel Tasarımlı Minibüs

Kırklareli'nde, engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak için tasarlanan özel minibüs, hizmete girdi.

Kırklareli İl Özel İdaresi, Engelliler Yaşam Derneği ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje kapsamında 159 bin liralık bütçeyle engellilere göre bir minibüs tasarlandı.
Tekerlekli sandalyeyle binmeye elverişli minibüs, üç tekerlekli sandalye ve 6 refakatçi kapasiteli. Araç sadece kent merkezinde değil, ilçeler ve köylerde de randevu sistemine göre hizmet verecek.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere her zaman gereken önemi ve değeri vermeye çalıştıklarını söyledi.

Projeyle engellilerin ulaşım imkanlarının kolaylaşacağını belirten Civelek, şöyle konuştu:
"Projemiz, Kırklareli'nde yaşayan engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkıp sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla hazırlandı. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun manası elbette tartışılmayacak kadar büyüktür. Hepimiz çok heyecanlıyız. Araç, Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği'nde kurulan randevu sistemi ile kullanılabilecek."
Civelek, Türkiye'de engellilerin sosyal yaşam içinde olabilmeleri için her türlü fiziki ve çevresel engelleri ortadan kaldıracak yasaların uygulandığını vurguladı.

- "Çok mutluyuz"

Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu da aracın engelliler açısından acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Engellilerin ulaşımda yaşadığı zorlukları normal insanların bilmesinin çok zor olduğunu aktaran Köseoğlu, şöyle devam etti:
"Erişilebilirlik olmadığı zaman engelliler, yatağa ya da tekerlekli sandalyeye bağımlı, toplumdan dışlanmış, terk edilmiş vaziyette hayatlarını sürdürmek zorunda. Bu proje engellilerin sosyalleşmesi açısından bir basamak olacak. Araçla gitmeleri gereken kamu kurumları, hastaneler ve birçok yere minibüsle götürülecekler."
Engelli Senem Lağımcı ise engellilere özel tasarlanan aracı gördüğünde çok mutlu olduğunu söyledi.

Araçla ulaşımlarının kolaylaşacağını dile getiren Lağımcı, "Yetkililerin bizi düşünmesinden çok büyük gurur duyduk. Bizim için güzel bir hizmet" diye konuştu.

Kaynak: AA