Chp Burdur İl Başkanı Özdemir Açıklaması

CHP Burdur İl Başkanı Ali Özdemir, Milletvekili Genel Seçimleri'nde Burdur'da 1 olan milletvekili sayısını 3'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Özdemir, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, iki yıl birlikte siyaset yaptığı Süleyman Erman'ın milletvekili aday adayı olması dolayısıyla il başkanlığı görevinden ayrıldığını hatırlattı.
Bu göreve yönetim kurulundaki arkadaşlarının ve CHP Genel Merkezi'nin oluruyla kendisinin getirildiğini anlatan Özdemir, "Şahsım başkanlığında bu zor süreçte görev almaktan çekinmeyerek yönetim kurulunda görev yapacak tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Partimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP, Cumhuriyetin bütün değerlerini Atatürk'ün ilke ve devrimlerini bir bir ortadan kaldırarak kendi baskıcı rejimini kurmakta" ifadesini kullanan Özdemir, şöyle konuştu:
"Bu süreçte CHP'lilere büyük görevler düşüyor. Onun için 7 Haziran seçimleri Türkiye Cumhuriyeti'nin bir dönüm noktası olacaktır. Artık parti içi çekişmelere son vererek, ben değil biz olmanın bilincinden hareketle, Burdur'da birlik ve beraberlik içinde tüm il ve ilçe örgütlerimizle tüm partili yoldaşlarımızla el ele omuz omuza olacağız."
- "Hedef 3 milletvekili çıkarmak"
Özdemir, CHP'de parti içi demokrasiyi en iyi uygulayan illerin başında Burdur'un geldiğini söyledi.

Bunun en güzel örneğini 2014 yerel seçimlerinde yaşadıklarını belirten Özdemir, üye bazında ön seçimi her zaman savunduklarını ve savunacaklarını dile getirdi.
İl yönetimi olarak tüm milletvekili aday adaylarına eşit mesafede yaklaşacaklarını vurgulayan Özdemir, sandıktan çıkan sonucu saygı göstererek önce Burdur'da, sonra Türkiye'de partilerinin iktidarını kurmak istediklerini ifade etti.

Özdemir, bir gazetecinin "7 Haziran'daki seçimlerde hedefiniz nedir" sorusunu, "Bizim hedefimiz sürekli yükseklerde. Seçimlerde 1 olan milletvekili sayımızı 3'e çıkarmak istiyoruz. Milletvekili belirleme sürecinde genel merkezin takvimi işliyor. Biz de merkezimize görüşlerimizi ileteceğiz" şeklinde yanıtladı.
Kaynak: AA