Bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi

Somali'de Türk heyetine düzenlenen bombalı saldırıyı EL Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üstlendi.

Bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi
Bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi
Türk heyetine yönelik bombalı saldırıyı El Şebab örgütü üstlendi. El Şebab daha önce Türk Konsolosluğu'na THY personeline de saldırı düzenlemişti.

Örgüt daha önce NATO ve NATO üyesi olan Türkiye'yi saldırı hedefi olarak göstermişti. El Şebab'ın açıklamaları örgütün Türkiye'nin Somali'ye desteğinden rahatsız olduğu yorumlarına neden olmuştu.

Örgüt 2013 yılında Türk Büyükelçiliği'nin ek binası önünde düzenlediği intihar saldırısıyla gündeme gelmişti.

THY SALDIRI

Eş Şebab örgütü Türkiye'yi hedef alan açıklamaları, THY güvenlik şefine suikast ve Türk Konsolosluğu'na yapılan saldırılarla biliniyor. Örgüt 2013 yılında başkent Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'nin ek binası önünde düzenlediği intihar saldırısıyla gündeme gelmişti.

Türk Büyükelçiliği çalışanlarının kaldığı ek bina önüne araçla gelen 3 saldırgandan ikisi çıkan çatışmada öldürülmüş, diğerinin üzerindeki bombayı patlatması sonucu saldırgan ve bir özel harekat polisi şehit olmuştu.

Yine Mogadişu'da geçen sene Mayıs ayında Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan'a silahlı saldırıda bulunmuştu.

MEŞRU HEDEF TÜRKİYE


El Şebab örgütü sözcüsü, geçtiğimiz yıl El Cezire'ye yaptığı açıklamada, “Müslüman halkın en büyük düşmanı NATO ve onun parçası olan Türkiye” demiş, Türkiye'nin Meşru hedefler arasında olduğunu belirtmişti.

Bombalı saldırıyı o örgüt üstlendi