Yiğit Bulut: Neden Fransa?

Yiğit Bulut, Charlie Hebdo saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamalar sırasında saldırı için neden Fransa'nın seçildiğini TRT Haber'de yayınlanan Derin Analiz programında açıkladı.

Yiğit Bulut: Neden Fransa?
Hasan Kurtulmuş'un moderatörlüğünde TRT Haber'de yayınlanan Derin Analiz programında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Fransa'da yaşnan saldırı sonrası hedef olarak Fransa'nın seçilmesinin nedenlerini açıkladı.

Son iki yıl içerisinde Ortadoğu'da İsrail'in çizgisinden çıkan tek Avrupa Birliği ülkesinin Fransa olduğunu ifade eden Bulut 'İsrail'in çizgisinden Ortadoğu politikasını kurtarıp Afrika ile ilgili uzun süreleri ilişkilerinden dolayı operasyon yapılmaya müsait tek ülke yine maalesef Fransa.Nükleer kapasitesi dolayısıyla doğalgaz bağımlısı olmadığı için Avrupa Birliği ülkelerinde elektriği doğalgazdan üretme kapasitesi yüzde 99'lara çıkarken bazı ülkelerde nükleer santralleri sayesinde enerji bağımsızlığı olan ve Almanya'yı ciddi ciddi düşündüren yine Fransa.' dedi.

HAKARET CAN ALMAYI GEREKTİRMEZ

Hiçbir özgürlüğün insanların kutsallarına hakaret etme özgürlüğü vermediğini ifade eden Bulut 'Hiçbir hakaretten dolayı bir insanın canına kıyma özgürlüğü hiç kimsenin yoktur. Terör asla rasyönelize edilemez. Terör hiçbir sebep sonuç ilişkisine sığdırılamaz. Terörün asla kabul edilemeyeceğini söylerken hiç kimsenin de bağımsızlık özgürlük kavramları içerisinde başkalarının kutsallarına hakaret etme hakkı yoktur. Her şeyin karikatürünü yaptınız bitti de Peygamber Efendimiz (sav)'e mi sıra geldi. Dünyada hiç bir şey kalmadı mı üzerine mizah yapılabilecek. Yapamazsın arkadaş bunu! Bunun cezası budur diye kimse söyleyemez. Hiç kimsenin hiçbir can alma hakkı, yetkisi ve hukuku yoktur. O canı veren Yüce Allah'tır yine canı alacak kişi Yüce Allah'tır. İnsanların kutsallarına kimsenin hakaret etme yetkisi de yoktur' diye konuştu.

ÖLENLERİN HEPSİ MÜSLÜMAN

Bu bir terördür diyenlere seslenen Bulut 'Kalbim sizinle ama aynı yürüyüşü İsrail askerleri sahillerdeki 5 yaşında kız çocuklarını öldürdüğü zamanda yapacaktınız. Ve altına yazacaktınız bu bir devlet terörüdür. Bunu da söyleyecektiniz. Aynı yürüyüşü Esad katilinin 200 bin kişiyi öldürdüğü zaman da yapacaktınız. Aynı yürüyüşü seçilmiş Mursi'nin askeri darbe ile devrilip Mursi yanlılarının sokaklarda kurşuna dizildiği zamanda yapacaktınız. Bu devlet ordusu tarafından yapılmış terördür diye pankart asacaktınız. Bunların hiçbirini yapmadınız. Çünkü ölenlerin hepsi Müslüman'lardı' dedi.