Melih Altınok'tan fire değerlendirmesi

Eski bakanların yüce divan oylamasında AK Parti’nin fire vermesini yorumlayan Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, “Milletvekilinin başka motivasyonlarla hakaret ettiğini düşünüyorum” dedi.

Melih Altınok'tan fire değerlendirmesi
Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 eski bakanla ilgili karar Meclis Genel Kurulu'nda 12 saat süren oturumda verildi. Eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi. Oylamalarda AK Parti fire vermesi dikkat çekti.

Karar ve verilen fireler hakkında konuşan Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, “Reddedilmesi doğru bir karar. Çünkü savcılık aşamasında bu iddialar reddedildi. O süreç tamamen bitti. Bakanlara sorumluluk doğurmak Meclis'de de aklanın demek mantıklı bir şey değildi. Soruşturma komisyonu da mantıksız bir şeydi. Olması gereken sonuç çıktı” dedi.

AK Parti'den çıkan'evet' oylarına değinen Altınok, “Bu işin vicdanla açıklanan bir boyutu olduğunu düşünmüyorum. Evet diyenler nasıl kanaat oluşturdular. Üzerlerinde korkunç bir baskı vardı. Komisyonun kurulması da bu baskı sonucuydu. Bugün oluşan havada da bu 19 milletvekilinin başka motivasyonlarla hakaret ettiğini düşünmemiz için elimizde sebepler var.” ifadelerini kullandı.