Gümüşhane’de İl Müdürleri Toplantısı Özel İdare’de Yapıldı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz tarafından ilki geçtiğimiz ay yapılan ‘İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısının’ ikincisi İl Özel İdaresinde yapıldı.

Gümüşhane’de İl Müdürleri Toplantısı Özel İdare’de Yapıldı
Vali Yavuz toplantıda kurum müdürlerine, ‘Turizm sektöründe yatırım yapmak isteyenin önünü açın’ talimatı verdi.
Kurumun Yeni Mahalle’de bulunan sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve ilde görev yapan kamu kurum müdürlerinin tamamı katıldı.

İl müdürlükleri arasında iletişimin daha sağlıklı ve hızlı yürütülebilmesi, uygulamada birlikteliğin ve koordinasyonun sağlanması amacıyla yapılan toplantıda, mevcut durum değerlendirmesi yapıldı ve alınması gereken tedbir ve kararlar konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın sunduğu brifingin ardından konuşan Vali Yavuz, amaçlarının Gümüşhane genelinde yaşayan vatandaşların hizmeti en iyi şekilde almalarını sağlayarak, vatandaşların refah seviyesi ile yaşam standartları ve kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.

“EZBER BOZALIM, SIRADIŞI OLALIM, KABUKLARI KIRALIM”
Konuşmasında idarecilere “Ezber bozalım, sıradışı olalım, kabukları kıralım” ifadelerini kullanan Vali Yavuz, konuya odaklanıp en iyiyi yapmanın peşinde olacaklarını belirterek, farklı çalışmalar yapılmasını istedi.

İDARECİLERE “EMPATİ YAPIN” TAVSİYESİ
Özel İdare’nin Gümüşhane için bir şans olduğunu kaydeden Vali Yavuz, idarecilere de karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında “empati” yapmaları çağrısında bulunarak, “Niteliksiz, kabiliyetsiz personel yoktur, eğitimsiz, yetiştirilmemiş, yerinde kullanılmamış personel vardır. Nicelik olarak personel eksiğimiz yok.” dedi.

“TURİZM SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPMAK İSTEYENLERİN ÖNÜNÜ AÇACAKSINIZ. GEREKEN HER TÜRLÜ ÖZVERİ VE KOLAYLIK SAĞLANACAK”
Gümüşhane olarak önceliklerinin turizm ve tarım olduğunu daha önce deklare ettiğini hatırlatan Vali Yavuz, bunu bir kez daha kurum müdürlerine anlatarak, tüm kurumların el ele vererek bu konularda çalışma yapmasını istedi ve idarecilere “Turizm sektörüne yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacaksınız. Gereken her türlü özveri ve kolaylık sağlanacak.” talimatını verdi.

“KAYBEDECEK BİR AN BİLE YOK. DAĞLARIN ZİRVESİNDEKİ ŞEHRİMİZİ DAĞLARA MAHKUM ETMEYECEĞİZ”
Gümüşhane için kaybedilecek bir “an” bile kalmadığını dile getiren Vali Yavuz, artık icraat vakti geldiğine vurgu yaparak, “Dağların zirvesindeki şehrimizi dağlara mahkum etmeyeceğiz.” dedi.

“ŞEHRİN GELİŞİMİNİ CADDELERDEKİ ARAÇLARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ”
Gümüşhane’nin gelişmişlik seviyesiyle ilgili de idarecilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, özellikle yerel basının mutlaka takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Caddelerdeki araçları her yıl kontrol edin. Eğer şehir gelişiyorsa araçlarda gelişir. Şehri buradan takip edin.” tespitinde bulundu.

Vali Yavuz’un beyin fırtınası şeklinde gerçekleşen bu toplantıların daha geniş kapsamlı yapılacağını da belirtmesinin ardından kurum müdürleri söz alarak kurumlarında yürütmekte oldukları çalışmalarla ilgili bilgi vermesiyle toplantı son buldu.
Kaynak: İHA