Erdoğan Netanyahu'ya açtı ağzını yumdu gözünü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Paris'teki yürüyüşe katılan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan Netanyahu'ya açtı ağzını yumdu gözünü
Erdoğan Netanyahu'ya açtı ağzını yumdu gözünü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı konferansında konuştu.

Erdoğan 'Sadece 2014 yılında Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 insan alçakça katledildi. Birleşmiş Milletler ses çıkardı mı? Çıkarmadı. Bunu görmezden geldiler. İnsanlık bu devlet terörü karşısında bu çocuk katilleri karşısında malesef susmayı tercih etti' dedi.

AR HAYA ETMEDEN...

Erdoğan Paris'te düzenlenen terör karşıtı yürüyüşe katılan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya da tepki göstererek '2014 yılında 2 bin 500 kişiyi acımasızca katleden İsrail Başbakanı hiç utanmadan, sıkılmadan ar haya etmeden Paris'teki terör karşıtı yürüyüşe katılıyor. Bir de en ön safa geçiyor. Hatta orada bir de insanlara el sallıyor. Bu mudur terörle mücadele? Teröre karşı ortak duruş bu mudur?' şeklinde konuştu.

'Şu anda bizdeki teröristlerin, Avrupa tarafından desteklendiğini korunduğunu görüyoruz' diyen Erdoğan 'Oralarda para kaynakları olduğunu görüyoruz. Belgelerini hükümet başkanlarına teslim ettiğimiz halde en ufak bir gelişme yok. Sadece karikatür çizen Naci El-Halili adlı karikatürist Londra'nın ortasında suikaste uğradı. Kimse çıkıp da buna İsrail terörü demedi. Kimse buna sanata, düşünce özgürlüğüne kurşun demedi. Paris saldırılarının ardından başta AB olmak üzere çeşitli ülkelerde İslam karşıtlığını körüklemek son derece tehlikelidir' şeklinde konuştu.