Edirne Mikro Kalkınma Planını Hazırlayacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ulaştırma alanındaki projelerin hayata geçmesiyle Edirne'nin çok farklı boyutta bir kent olacağını belirtti.

Şahin, Türkiye Ekonomik Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) Edirne'nin kalkınma yol haritası çalışmaları kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne'de yakalanan sinerjiyle kentin daha hızlı kalkınacağını söyledi.

Ulaştırma alanındaki projelerin hayata geçmesiyle Edirne'nin çok farklı boyutta bir kent olacağını ifade eden Şahin, "Edirne havaalanı ve hızlı tren projeleri 2018 yılında hayata geçmiş olacak" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Edirne'nin kalkınma öncelikli teşvik kriterlerinin çözümlenmesi gerektiğini belirtti.

TEPAV Enstitü Direktörü Prof. Dr. Necdet Budak da, yapılacak çalışmalarla mikro ölçekte ekonomik kalkınma planını yapan ilk ilin Edirne olacağını vurguladı.
Edirneliler'in kendi geleceğini kendilerinin planlanması adına paydaşları ile bir araya geldiklerini belirten Budak, "Bugüne kadar Ankara, Edirneliler'e bir gözlük veriyordu ve bu gözlükle Edirne'ye bakıyordu, şimdi beraber yeni bir gözlük geliştireceğiz, burada paydaşlarımızın üzerine çok büyük görev düşüyor, çünkü biz Edirne'de yaşıyoruz Edirne'yi eni iyi biz biliyoruz, bu konuyu kalkınma bakanımız ile de görüştüm oda destek veriyor, Edirne'nin çok büyük bir potansiyeli var bütün bu yerel dinamikleri harekete geçirmeye çalışmalıyız" diye konuştu.

TEPAV İcra Direktör Yardımcısı Esen Çağlar da yapılan projeler arasında yaşam kalitesini artıran akıllı şehir çalışmaları olduğunu kaydetti.


Kaynak: AA