Almanya’da İkinci Muhammed Bebek Vakası

Almanya'nın Hamburg şehrinde ikamet eden Malatyalı Bilge (38) ve Fatih Çelikyay (37), doğuştan kalbi delik olan 2 yaşındaki oğulları Cihangir'in yaşatılması için Türk yetkililere seslenerek, yardım talebinde bulundu.

Almanya’da İkinci Muhammed Bebek Vakası

Hamburg'da geçirdiği 3 ameliyattan sonra 100 kilometre mesafedeki Kiel şehrinde Üniversite Çocuk Kliniği'nde (Uni Klinik) 23 Eylül'den beri tedavi gören Cihangir bebek, bir dizi ameliyata daha tabi tutuldu. Yaşadığı komplikasyonlar neticesi kalp nakli listesine alınan Cihangir'e 15. sıra verildi.

Ancak hastane yetkilileri daha sonra bacakları da ilaçların yan etkisiyle tutmayan ve listede sadece 3 gün kalabilen Cihangir'in kalp nakli listesinden çıkarıldığını açıkladılar. Üç çocuğunu doğmadan kaybeden anne Çelikyay, doktorların "ölüme terk edelim" çağrılarına karşı gelerek, sakat kalma pahasına da olsa çocuğunu yaşatmak için elinden ne geliyorsa son nefesine kadar mücadele edeceğini söyledi.

Daha önce hamileliği esnasında 3 çocuğunu doğmadan kaybeden talihsiz anne Bilge Çelikyay, doğan ve kalbi delik olarak yaşayan tek evladı Cihangir'in Türkiye'ye götürülmesi için Türk yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Çelikyay, “Cumhurbaşkanımızdan çocuğumuz için yardım bekliyoruz. Bu mesajım Cumhurbaşkanı'na ulaşsaydı Muhammed bebek gibi bize de el uzatacağından şüphem yok” dedi.

Çelikyay ayrıca, "Çocuğumuzun Türkiye'de tedavisine devam edilmesini istiyoruz. Tedavisi mümkün olmasa da, kaderinde ölüm varsa yavrum kendi memleketimizde ölsün" dedi.

Baba Fatih Çelikyay da ”Bundan sonra hastane yetkililerine de güvenmiyorum. Buralarda, hastanelerde neler oluyor hepimiz biliyoruz. Kimse ne sesini duyurabiliyor ne de bir şey ispatlayabiliyor” diye konuştu.

4 AYDA SADECE BİR KEZ KUCAKLAYABİLDİ
Yaklaşık 4 aydır hastane yakınlarındaki 15 metrekarelik bir odada yaşadıklarını anlatan Bilge Çelikyay, "4 aydır bu odada eşimle birlikte kafayı yiyoruz, karşılıklı ağlıyoruz. Oğlumuza, ikinci yaş günü olan 1 Kasım'da akülü araba aldık ama daha onu bile göremedi. Çok sevdiği ayakkabılarına bakarak her gece ağlıyoruz. Kolundaki çok sevdiği künyesini ameliyata girerken çıkarttılar. Çok ağladı. Tekrar koluna takmak nasip olmadı. Doktorlardan rica ettik, Cihangir’imin günlük temizlik bakımını biz yapalım diye. Maksadımız onunla vakit geçirmek, onun için bir şeyler yapabilmek. 4 aydır sadece bir kez kucağıma alabildiğim yavrumun kurtulması için Allah’ıma sürekli dualar ediyorum” dedi

Tek ümitlerinin Türk yetkililerde olduğunu belirten anne Çelikyay, “Henüz her şey bitmedi. Belki Türkiye'de bir imkan vardır. Türk yetkililere sesleniyorum. Bize ancak siz yardım edebilirsiniz. Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Tek maksadımız, evladımızın yaşatılması. Kaderinde ölmek varsa da Türkiye'de, benim topraklarımda ölsün” dedi.

Kaynak: İHA