Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Saldırı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de silahlı çatışmalar nedeniyle durumun giderek kötüleşmesinden büyük endişe duyduğunu bildirdi.

Başkent Sana'da Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı militanlar ile Cumhurbaşkanlığı Muhafızları arasındaki çatışmalar BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi'ni kaygılandırıyor.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yemen'de meşru devlet otoritesinin bir an önce sağlanmasını isteyen Ban, tüm taraflara çatışmaların durdurulması ve itidal çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in kaçırılmasını da kınayan Genel Sekreter Ban, Mübarek'in bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
-BM Güvenlik Konseyi kapalı toplantıda Yemen'i görüştü-
Öte yandan Yemen'deki çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle BM Güvenlik Konseyi de kapalı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal Benomar, ülkedeki son duruma ilişkin BM Güvenlik Konseyi üyelerine brifing verdi.
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in geçen Cumartesi günü kaçırıldığı ülkede Husilerin, başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla gerginlik tırmanmıştı.
Kaynak: AA