Tügiad Ankara Şube Başkanı Naslı Açıklaması

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, Ankara'nın direkt uçuş dezavantajına karşın ihracatta 204 ayrı noktaya ulaşmasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Naslı, yaptığı açıklamada, Avrupa'nın ekonomik durgunluğa girmesi, petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı üretici ülkelerin ithalata yeterli kaynak ayıramaması sonucu Türkiye'nin 2014 yılını, ihracatta hedeflenen rakamların gerisinde kapattığını ifade etti.

İstanbul ile Türkiye'nin ihracat yükünü taşıyan Kocaeli, Bursa gibi illerin ihracat rakamlarının geçen yıl bir önceki yılın gerisinde kaldığını bildiren Naslı, Bursa'nın geçen yılki ihracatının önceki yıla göre yüzde 1 düştüğünü, Kocaeli'nin ihracatındaki gerilemenin yüzde 3'ü bulduğunu kaydetti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin verilerinden yola çıkarak yaptıkları araştırmada, çoğunluğu TÜGİAD üyesi olan ihracatçı firmaların adeta ekmeklerini taştan çıkardıklarının görüldüğünü belirten Naslı, şunları bildirdi:
"Dünyada ihracat yapılan ülke, özerk bölge ve serbest bölge olarak 209 nokta var. Ankara, bu yıl ilk kez ihracat yapılan nokta sayısında 200'ün üzerine çıktı. 2014'te ülke, özerk ve serbest bölge olarak 204 noktaya ulaşmayı başardı. Ankara'nın henüz ihracat yapmadığı noktalar Samao, Brunei, Vallis ve Futuna Adaları, Guam ve Cayman Adaları kaldı. İnanıyorum ki 2015 yılında Ankaralı sanayici ve işadamları bu ülkelere de ulaşarak, inanılmazı başaracak."
Ankara'nın direkt uçuş dezavantajına karşın ihracatta 204 ayrı noktaya ulaşmasının önemli bir başarı olduğuna dikkati çeken Naslı, bu başarıyı sağlayan ihracatçı firmaların teşvik edilmesini istedi.
Kaynak: AA