Süt Bayramı Ödemiş'te Yapılacak

Süt Bayramı bu yıl Ödemiş’te yapılacak.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün desteği ile bu yıl ilk kez Süt Bayramı Ödemiş’te düzenlenecek.

Türkiye’nin süt üretiminin yüzde 10’unu karşılayan İzmir, bu üretimin yüzde 73’ünü Küçükmenderes havzasından elde ediyor. Bu yılki organizasyona ev sahipliği yapacak olan Ödemiş 8 ve 10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Süt Bayramının toplantısı yapıldı. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada, “Küçükmenderes havzasındaki yedi ilçeyi içine alan ve hayvancılığın İzmir içindeki en üst seviyede yapıldığı bölgemizde ürettiğimizi en iyi şekilde tanıtmak ve satmak amacıyla yapılan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Küçükmenderes havzası olarak biz; Ödemiş, Selçuk, Torbalı, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ olarak bir bütünüz. Bu havzadaki değerleri öne çıkarmak için birlikte hareket edeceğiz. Bu yıl Ödemiş’te yapılacak olan bu etkinlik, önümüzdeki yıllarda farklı ilçelerimizde gerçekleştirilecek ve böylece havzamızın değerleri en iyi şekilde ortaya çıkacaktır. Bizlere eşlik eden yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu güne kadar süt ile ilgili birçok organizasyon yaptıklarını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal da şöyle konuştu; “Bu organizasyonun şenlik havasında, hem eğitici hem de eğlenceli olması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, sütün merkezinde, il ve ülke bazında kamuoyu oluşturarak süt üretimini ve tüketimini artırmak.”
Kaynak: İHA