Kılıçdaroğlu'ndan 'çırpmayız' gafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Çalmayız çırpmayız" derken yeni bir gafa imza attı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'çırpmayız' gafı
Kılıçdaroğlu'ndan 'çırpmayız' gafı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında 'CHP Hz. Peygambere hakaret eden karikatürleri savundu' açıklaması yaptığını söylediği Başbakan Davutoğlu'na yanıt verdi.

'Hayatımda böylesine alçakça bir suçlamayla karşı karşıya kalmadım' diyen Kılıçdaroğlu, 'Eskiden beri bizi suçluyorlar, dinimizi inancımızı sorguluyorlar. Sen kim oluyorsun, sana bu yetkiyi kim verdi' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, yeni bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, 'Çalmayız çırpmayız' diyemedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Memur Teoman'ı sürdünüz. O altınları tekrar yurtdışına çıkarmak için. Siz memurları koruyacaksanız şeffaflık nedir öğrenin. Biz her kuruşun hesabını vereceğiz bu millete. Siyaset hesap verme işidir. Sadce bunu mu yağacağız.

Çok önemli bir projemiz var. TBMM'de iç tüzüğü değiştirip bir kesin hesap komisyonu oluşturacağız. Bu komisyonun başkanı muhalefetten olacak. Ve iktidar muhalefete hesap verecek. Halk Partisi olarak iktidar olduğumuzda ilk yağacağımız işlerden biri budur. Biz korkmuyoruz, çünkü biz çarpmayız, çırpmayız. her kuruşun hesabını biliriz.

Devlet adamı doğruları söyleyen adam demektir. Tipik örneği Hollande. Paris saldırısı sonrası yaptığı açıklamada Müslümanlıkla terörü birbirinden ayırdı. Yine Merkel de aynı şekilde. İşte devlet adamlığı budur.

Sayın Davutoğlu saldırı sonrası Paris'e gitti. Biz hiçbir zaman şu eleştiriyi yapmadık. Siz karikatür çizen insanlara destek vermek için buraya gittik demedik. Meydanlarda söylediği şu: CHP Hz. Peygambere hakaret eden karikatürleri savundu. Hayatımda böylesine alçakça bir suçlamayla karşı karşıya kalmadım.

Alçak diyeceğim de alçağın da bir sırası var. Devlet adamlığı bu mudur? Böyle bir şey olabilir mi? İnsanların yüreklerine kin tohumu ekmek bir başbakana yakışır mı? Gerçi başbakan diyoruz ama sanal başbakan. Böylesine bir iftira nasıl atılır?

Bizim en büyük özelliğimiz, bütün yurttaşlarımız öğrensin; CHP hiçbir zaman hiçbir kutsalın karşısında olmamıştır. 4 kitabı da hak biliriz. Eskiden beri bizi suçluyorlar, dinimizi inancımızı sorguluyorlar. Sen kim oluyorsun, sana bu yetkiyi kim verdi.

Ekan Ala 'peygamber gurura kapıldı biz kapılmadık' dedi. Davutoğlu'na soruyorum, kim peygambere hakaret ediyor. Bunlar dini siyasete alet ediyorlar. İktidarda kalmak için yapmayacakları şey yoktur. İktidarda kalmak için her şeyi satarlar, her şeyi istismar ederler. Bunları iyi tanıyın. Hani Ahmet Arif diyor ya, bunlar engerekler ve çiyanlardır.

Egemen Bağış... 19 Mart 2014... Bu makara iyi makara Google gir, Kuran'da kardeşlik diye gir, bir tane salla gitsin. Kuran'la nasıl alay edersiniz. Kalkmış CHP'yi suçluyorsun. İnsanda biraz utanma olur.

Bunu yapan insanların yakından uzaktan Müslümanlık'la ilişkileri yok. Sevgili Peygamberimizin bir sözü var; Sizlerden güçlü biri hırsızlık yapınca serbest bıraktırlar, zayıf biri hırsızlık yapınca cezalandırdılar. Sizlerden öncekiler bu yüzden helak oldu.'