Yuvasını Yıkan Uyuşturucu Batağından Kurtulmayı Başardı

Almanya'da 14-15 yaşlarında başladığı alkol ve uyuşturucu yüzünden hayatı alt-üst olan, evliliği bozulan, çocuklarından ayrı kalan Bülent Y. (36), Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) sayesinde temiz bir yaşama "merhaba" dedi.

Bülent Y, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da ikamet ederken yaklaşık 10 yıl pek çok uyuşturucu çeşidini kullandığını söyledi.

Türkiye'ye gelip yerleşmesinde, ağabeyinin telkinleri ve adli dosyalarının artmasının etkili olduğunu belirten Bülent Y, ilk bir hafta zorlanmasına rağmen kriz sürecini atlatmayı başarıp vatani görevini yapmak üzere askere gittiğini dile getirdi.
Askerlik sonrası bir şirketin çağrı merkezinde çalışmaya başladığını ve 5 yıl uyuşturucudan uzak kalmayı başardığını anlatan Bülent Y, "Bir de aile kurarsam bu illetten tamamen kurtulurum" düşüncesiyle çocukluk aşkıyla iletişime geçerek Almanya'ya dönmeme koşuluyla onunla evlendiğini bildirdi.
Bülent Y, evliliğinin iki yıl çok iyi gittiğini, bu sırada bir kızının dünyaya geldiğini ifade ederek, hem eşi hem de kendi ailesinin baskılarına dayanamayarak yeniden Almanya'nın yolunu tuttuğunu aktardı. Bu ülkede bir yılın ardından eşiyle sorunlar yaşamaya başladığı bilgisini veren Bülent Y, yeniden uyuşturucuya başladığı bu süreçte ikinci çocuğu dünyaya geldikten sonra boşandığını kaydetti.

- Boşandıktan sonra iyice batağa sürüklendi
Eşinden ayrıldıktan sonra her geçen gün biraz daha fazla batağa sürüklendiğini söyleyen Bülent Y, işlediği suçlar nedeniyle 6 ay hapiste tutulduktan sonra, "Ya bir sene daha burada yatıp serbest kalırsın ya da Türkiye'ye dönmek kaydıyla seni hemen bırakırız" önerisini kabul ederek tekrar uyuşturucudan kurtulma ümidiyle Türkiye'ye dönüş kararı aldığını aktardı.
Uçaktan iner inmez uyuşturucu temini için bazı kişilerle irtibata geçtiğini ve daha yoğun bir şekilde bağımlı hale geldiğine değinen Bülent Y, şöyle konuştu:
"Para istemek için gittiğim bir yakınımın yönlendirmesiyle İstanbul Sefaköy'deki AYBUDER'e gittim. Derneğe ilk geldiğimde herkes beni kucakladı, önüme yemek konuldu, 'Bir duş al, dinlen, sonra konuşuruz' denildi. Doktorlarda bulamadığım her şeyi burada buldum. Samimiyet, ciddiyet, karşındakinin gözüne bakarken 'Bak, bu beni anlıyor' hissi bana iyi geldi. Almanya'da o kadar hap kullanarak atlatamadığım krizi burada atlattım. Tam olarak eski hayatıma dönemedim çünkü daha iyileşme sürecindeyim. Damar kalmadı, kollar, bacaklar gitti. Son dönemde uyuşturucuyu kasığımdan enjekte ettiğimden damarlarımda iltihaplanma oldu. Şimdi tedavi görüyorum. Hiç içme isteğim olmuyor."
Bülent Y, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlere, AYBUDER'den destek alma önerisinde bulundu.
Kaynak: AA