Karakış Bayındır'ı Esir Aldı!

Karakış çiçekçiliği ile ünlü Bayındır'ı esir aldı.

Karakış Bayındır'ı Esir Aldı!
İlçeye bağlı mahallelerden Alankıyı'da asırlık çam, kiraz, ceviz ve kestane ağaçları buzdan ağaca dönüştü. Evlerin üzerine devrilen ceviz ağaçları da çatıları çökerterek ciddi hasarlara yol açtı. Can kaybının olmadığı mahallelere giden Bayındır Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli, hemşehrilerinin yardımına koştu.
Ormandaki birçok çam ağacı da fırtınaya dönen rüzgârın şiddeti ile köklerinden devrilirken yol kenarlarındaki ağaçlarda yola devrilerek elektrik kablolarını kopardı. Elektriklerin kesilmesi ve ulaşımın kapanması bölge halkının korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Bayındır Belediye ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşarak yolları ulaşıma açtı. Yolun buzlanmasına karşıda tuzlama çalışmaları yapıldı.

Mahallede, bu güne kadar hiç görülmemiş bir şekilde, beton direklerdeki elektrik tellerinin üzerinde 15-20 cm uzunluğunda buzdan sarkaçlar oluşmuş ve bahçelerde bulunan çit telleri de adeta buzlarla örülmüş durumda.

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Alankıyı mahallesine felaket sorasında ilk ulaşan kişi oldu. Tek tek zarar gören kişilerle görüşerek vatandaş için belediyenin tüm imkânlarını kullanacağını ve en kısa zamanda gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

Alankıyı Mahalle Muhtarı Nezih Kavaklı ise ''Çok güç duruma düştük, asırlık kiraz ağaçlarımız babalarımızda atalarımızdan kalma ceviz ve kestane ağaçlarımız sebil oldu, zararımız çok büyük. Yaşlılarımız bile, daha önce böyle bir şey ne gördük nede yaşadık. Köylümün bankalardan çektiği kredi borçlarımız var bunları biz şimdi nasıl ödeyeceğiz diye düşünmeye başladık'' diye konuştu.

Kaynak: İHA