Neü İle İki Balkan Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşmaları İmzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ve Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) arasında "Erasmus+" ve "Mevlana" değişim programlarına dair anlaşmalar imzaladı.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker'in, Bosna ve Makedonya'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerde, her iki üniversite yetkilileri ile ayrı ayrı yapılan görüşmelerde, üniversiteler arasında akademik işbirliği yapılması konusunda mutabakata varıldı.
Bu kapsamda; Erasmus+ ve Mevlana Değişim programlarına dair anlaşmalar, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz tarafından imzalandı.
İş Birliği Anlaşmaları ile önümüzdeki akademik yıldan itibaren, karşılıklı olarak öğrenci ve öğretim elemanı değişimi öngörülüyor.
NEÜ, son olarak Balkan üniversiteleri ile gerçekleştirdiği bu anlaşmalarla Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları kapsamında toplam 85 adet iş birliği anlaşması imzalamış oldu.
Kaynak: AA