Havza Sydv, 2014 Yılında 5 Milyon 781 Bin Lira Yardımda Bulundu

Havza ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2014 yılında yaklaşık 7 bin kişiye 5 milyon 781 bin lira tutarında ayni ve nakdi yardımda bulunulduğu bildirildi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, ihtiyaç sahibi vatandaşlara uzatılan elin devletin görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Vakfa müracaat ederek gerekli şartları taşıyan her vatandaşa imkanlar ölçüsünde yardımlarda bulunulduğunu ifade eden Tanrısever, müracaatların değerlendirilmesi sonucunda 4 binin üzerinde vatandaşa kömür, barınma, afet ve sağlık alanlarında olmak üzere ayni yardımlarda bulunulduğunu dile getirdi.
Nakdi yardımlar kapsamında ise 3 bin kişiye ulaşıldığını vurgulayan Tanrısever, "İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak bizlerin öncelikli görevleri arasında. Vakfımıza müracaat ederek gerekli şartları taşıyan herkese imkanlarımız doğrultusunda yardımda bulunmak için çalışmaktayız. Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde ayni ve nakdi olmak üzere yaklaşık 7 bin kişiye toplam 5 milyon 781 bin 709 lira yardım yapıldı" dedi.

Kaynak: AA