Eğitim Danışmanı Gürsoy İkem Koleji’nde

Eğitim Danışmanı Sait Gürsoy, İskenderun Özel İKEM Koleji’nde düzenlenen seminerde, "İdealler ve düşünceleriniz yönünde tercih yapın" dedi.

Eğitim Danışmanı Gürsoy İkem Koleji’nde

Üniversite sınav sistemi, YGS ve LYS’de öğrencileri nelerin beklediği, üniversite tercihleri sırasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında öğrencilere bilgi veren Gürsoy, tercih yapılırken öğrencilerin kendi idealleri ve düşünceleri yönünde hareket etmelerini istedi.

Günümüzde sadece üniversite mezunu olmanın beklenilen kariyere ulaşmak için yeterli olmadığını vurgulayan Gürsoy, önemli bir kariyer elde edebilmek için tercih edilen üniversitenin o beklentiye cevap verecek özelliklere sahip olması gerektiğini ve tercih listesi oluşturulurken, kriterlerine uygun bölümlerin Türkiye başarı sırasına göre en çok istenilenden başlayarak sıralanmasına dikkat çekti.

SAİT GÜRSOY KİMDİR?
1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Ulusal radyo ve televizyon kanallarında eğitim programları yapan Gürsoy, lise ve üniversiteye giriş konularında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri. Gürsoy, 1987’den günümüze kadar yaklaşık 10 bin üniversite adayına ÖSYM’nin yaptığı puanlama ve yerleştirme hatalarını bularak yardımcı olarak eğitim dünyamızın dikkatini çekti.
Kaynak: İHA