Canik Belediyesinden İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz istiyoruz ki bir insanımızın ne burnu kanasın, ne de firmalarımız zarar görsün" dedi.

Genç, Canik Belediyesince meclis salonunda yapı denetim firmalarının temsilcileri ve müteahhitlerinin katılımıyla gerçekleşen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim toplantısına katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, aynı zamanda İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Ekin tarafından verilen eğitime katılan Canik Belediye Başkanı Genç, iş güvenliğine verdikleri öneme vurgu yaptı.
Eğitim öncesi söz alan Genç, şehrin değişiminin insanların gelişiminden geçtiğini ifade ederek, "Canik Belediyesi olarak sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir kurumuz. Şehrin değişimi, insanların gelişiminden geçmektedir. Değişim için gelişim şart. Eğer bir değişim, güvenli, yaşanabilir bir şehir hedefliyorsak kendimizi her alanda 21. yüzyıla uygun şekilde geliştirmeliyiz. Bu manada Canik Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz" dedi.

İş sağlığı ve güvenliği hizmeti verenlere çok büyük sorumluluk düştüğüne müteahhitlerin yanı sıra iş sağlığı güvenliğinin gerektiği her yerdeki sorumlu firma ve kurumların el ele vermesi gerektiğine değinen Genç, "Biz istiyoruz ki bir insanımızın ne burnu kanasın, ne de firmalarımız zarar görsün. Devletimiz bu konuda iş veren ve işçiyi koruma altına almak için önemli kanunlar çıkartmıştır. Bu kanunlara uymamız hayati önem taşımamaktadır" diye konuştu.

Daha sonra müteahhit yapı denetim firması yetkililerini iş güvenliği ve sağlığı konusunda bilgilendiren Ekin, gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınmasının kazaları yüzde 98 önlenebileceğini vurguladı.
Kaynak: AA