Burhaniye’de Çocuklar Satrancı Sevdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz yılarda okullarda açılan satranç kursları meyvelerini vermeye başladı.

Burhaniye’de Çocuklar Satrancı Sevdi
11. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında düzenlenen satranç yarışmalarına toplam 160 öğrenci katılırken, dereceye girenlerin ödülleri, haftaya düzenlenecek festivalde verilecek.
Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen satranç yarışması 3 kategoride yapılarken, büyük ilgi gördü. İlk ve ortaokullardan 100, liselerden de 60 öğrencinin katıldığı yarışlarda büyük çekişme yaşandı. Öğrenciler yarışırken, veliler de merakla çocuklarını izledi. Burhaniye de milli satranççı Dragan Solak’ın da ilçeye yerleşmesi ve destek vermesi üzerine okullarda satranca olan ilgiyi artırdığı kaydedildi. Turnuvaya katılan öğrenciler büyük coşku yaşadı. Katılımcılara teşekkür eden Belediye Kültürel ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Bayraktar,” Burhaniye belediyesi olarak gençlik merkeziyle ortaklaşa düzenlediğimiz satranç turnuvasını festival çerçevesinde, planladık. Katılım çok güzeldi. Bunların ödüllerini festivalde vereceğiz. Burhaniye belediye başkanı Necdet Uysal tarafından ödülleri verilecek. Organizasyona katılanlara ve görev alanlara çok teşekkür ediyoruz. Bundan böyle bu yarışmaların düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Öğrencilerden Arda Duman,” Satranca birinci sınıfta başladım. Satranç oynamayı çok seviyorum. İyi ki bu satranç turnuvaları var.” Derken, Muhammet Ege de,” Birinci sınıftan satranç oynamaya başladım. Öğretmenim satranç oynamanın çok zevkli olduğunu söyledi.

Gerçekten çok zevkli”dedi.

Zeynep Kardelen Kutdoğan da” Satranca babamın desteğiyle başladım.Aslında ilk başlarda gitmek istemiyordum. Ama sonra, babamın desteğiyle gitmeye başladım. O yüzden yani bu satranç turnuvasına gitmek istedim” dedi.

Öğretmen Gülay Ayaz ise” Aşağı yukarı 5-6 senedir satranç çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik merkezindeki öğrencilerimiz. Burhaniye’deki tüm ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerini bu satranç turnuvasına davet ediyoruz. Katılım çok güzel. Bütün okullardan çok sayıda öğrencilerimiz geliyor. 5 sene önce ana sınıfında başlattığımız bir öğrencimiz bu sene Balıkesir il birincisi oldu. Bundan da gurur duyuyoruz.” dedi.

Öğretmen Musa Aktaş da,” Şu anda Burhaniye belediyesinin minikler için düzenlediği satranç turnuvasındayız. Burhaniye, son 5-6 yıldır satrançta büyük atılımlar gerçekleştirdi. Hatta, bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerden biri Balıkesir birincisi oldu. Hedefi milli takımlar. Burhaniye satranç ta gerçekten iyi bir konum sahibi şu an da. Katılım çok yoğun. Görüyorsunuz bazen masa yetersizliği filan oluyor. Fakat ona rağmen sorunsuz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA